Tillbaka

Specialistsjuksköterska – operation och intensivvård i kombination!

Referensnummer AS907/2022
Sista ansökan 2022-10-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi är specialiserade på rekonstruktiv plastikkirurgi och käkkirurgi. Det innebär att vi med olika kirurgiska tekniker hjälper patienter med svåra missbildningar, återskapar patientens funktionalitet och utseende efter större kirurgiska ingrepp på grund av tumörsjukdomar eller efter svåra kroppsskador. Vi behandlar både barn och vuxna och tar emot patienter från hela landet, men framför allt patienter från mellansverige. Våra patienter är både barn och vuxna som kommer till oss i ett akut skede eller vid planerade ingrepp. Specialistläkare och vårdpersonal jobbar i team kring varje patient för att kunna ge vård och behandling av hög kvalitet. Teamets medarbetare är välutbildade. För oss är det viktigt att vården präglas av respekt, trygghet, kontinuitet och säkerhet.

Öron, näsa, hals (ÖNH) och plastik-operation är en gemensam operationsavdelning för verksamhetsområdena öron-, näsa- och halssjukdomar samt plastikkirurgi. Personalen är operationssjuksköterskor och undersköterskor som arbetar inom båda specialiteterna i ett nära samarbete med käkkirurgen och anestesiavdelningen. Operationerna spänner över områden som rekonstruktioner med mikrokirurgi, brännskador, stora tumöroperationer och ansiktstrauma. Exempel på ingrepp som utförs är operation av läpp-, käk- och gomspalter, bröstrekonstruktion och transplantation av hud vid svåra brännskador. Vi utför även rhinologi, bronkoskopi och laserkirurgi samt basal kirurgi som bland annat tonsiller och polokliniska operationer i lokalanestesi. 

Brännskadecentrum bedriver en av landets två enheter med nationell högspecialiserad vård av brännskador. Vi vårdar brännskadepatienter från det akuta skedet, med behov av avancerad intensivvård, till intermediärvård och slutligen rehabilitering innan patienten skrivs ut. Detta ger en kontinuitet i vården och en nära kontakt med patient och anhöriga. På avdelningen finns en operationssal där våra patienter opereras, med personal från ÖNH-plastikoperation. Vid vår verksamhet finns även en mottagning där vi tar emot mindre skador samt vårdar patienter som skrivits ut från avdelningen.  

Se filmen om vårt arbete på Brännskadecentrum

Ditt uppdrag


Vi söker dig, specialistsjuksköterska med en dubbelkompetens inom operation och intensivvård, som nu vill arbeta i en kombinationstjänst vid vårt verksamhetsområde plastikkirurgi och käkkirurgi. Du kommer att arbeta halvtid som operationssjuksköterska vid vår öron, näsa, hals (ÖNH) och plastik-operation och din andra halvtid vid brännskadecentrum. Genom denna kombinationstjänst får du vara med och utveckla vår spännande och nytänkande verksamhet där vi har patienterna i fokus samtidigt som vi vill utveckla våra medarbetares kompetens. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård och intensivvård.

Din kompetens


Vi är en välorganiserad verksamhet som är kvalitetscertifierade sedan många år, med ett tätt tvärprofessionellt samarbete, något som i synnerhet kännetecknar denna kombinationstjänst varför din personliga lämplighet är av stor vikt. Vi ser gärna att du är initiativrik och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst som operations- och intensivvårdssjuksköterska på heltid med tillträde i september 2022 (eller enligt överenskommelse). Tjänstgöringen på operation är måndag till fredag, med beredskap dagtid var 10:e vecka för brännskador.

Som anställd på Akademiska sjukhuset ges möjlighet att använda dig av Friskhusets tjänster. Där har du tillgång till ett välutrustat gym med generösa öppettider, ett brett utbud av gruppträningspass och därutöver allt från stresskurser till massage och kostnadsfri fysioterapi. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs mer om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef operation: Christina Kicki Nilsson, 018-611 87 13 (v. 29-32: bitr AC 018-611 54 55)
Avdelningschef brännskadecentrum: Kalle Stoorhöök, 018-617 27 82
Fackliga representanter Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.