Tillbaka

Biträdande avdelningschef till infektionsmottagningen

Referensnummer AS1155/2022
Sista ansökan 2022-10-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Har du ett stort engagemang att få andra människor att växa och få en verksamhet att blomstra?

Vår verksamhet


Verksamhetsområde infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde; akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll.

Infektionsmottagningen
Infektionsmottagningen består av en akutmottagning samt en elektiv mottagning. Den akuta mottagningen handhar akuta infektionstillstånd med svåra infektioner i nära samarbete med sjukhusets övriga akutmottagningar. Den elektiva mottagningen ansvarar för våra kroniskt sjuka patienter (HIV, hepatit, tuberkulos och immunbrist), utreder oklara infektionstillstånd, handlägger smittspridningsärenden samt behandlar polikliniska patienter. Vi har också en stor vaccinationsverksamhet, både läkarmottagning och drop-in. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida www.akademiska.se!

Ditt uppdrag


Som biträdande avdelningschef kommer du att bistå avdelningschefen i att ansvara för infektionsmottagningen. Du ansvarar operativt för att i samråd med avdelningschef driva och motivera utvecklings- och utbildningsarbetet på mottagningen. Tjänsten är kombinerad kliniskt och administrativ och du arbetar nära personalen för att ta tillvara på era medarbetares idéer och skapar ett gott arbetsklimat. Du är en viktig del av den gemensamma ledningsgruppen för avdelning och mottagning och säkerställer att det dagliga vårdflödet har en fungerande struktur.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn, särskilt inom både akut och elektiv vård, men minst lika viktigt är att du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling genom att ta tillvara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Du stimuleras av blandningen av akut och elektiv verksamhet och har en förmåga att balansera dessa verksamheter. Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: skickliga - ödmjuka - långsiktiga!

Stämmer det här in på dig så är infektionsmottagningen rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder


Chefsuppdraget är ett 3-årsförordnande på heltid där kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma till viss del, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid inom din profession. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef: Fredrik Sund, 018-611 28 08
HR-partner: Åsa Frycklund Nordin, 018-617 03 66
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00


Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande och kan komma att ske innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.