Tillbaka

Biträdande överläkare till kolorektalkirurgen

Referensnummer AS1145/2022
Sista ansökan 2022-10-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde kirurgi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet. 

Sektionen för kolorektal kirurgi
Verksamheten omfattar framför allt utredning och behandling av kirurgiska sjukdomar i ändtarm och tjocktarm. Kirurgi inom cancersjukdomar, proktologiska sjukdomar, funktionstillstånd och inflammatorisk tarmsjukdom utförs på patienter från regionen, nationellt och internationellt.

Dina kvalifikationer


Du har minst 5 år erfarenhet som specialistläkare inom kolorektalkirurgi och dokumenterad medicinsk kunskap, erfarenhet och skicklighet inom bred kolorektal kirurgi, särskilt minimalinvasiv kirurgi, innefattande både robotassisterad och konventionell laparoskopisk teknik inom områdena funktion, inflammatorisk tarmsjukdom och cancer. Tjänsten inkluderar proktologisk och funktionsinriktad verksamhet. Tjänsten kommer också att innebära ett övergripande ansvar för utvecklande av och införande av kolorektal screeningverksamhet. I tjänsten ingår biträdande överläkaruppdrag inom övrig kolorektal kirurgi inklusive koloskopiverksamhet. Meriterande är pågående forskning inom det kolorektalkirurgiska fältet samt undervisningserfarenhet.

För en biträdande överläkartjänst krävs det att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för en biträdande överläkartjänst samt att verksamhetschefen styrker dessa.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Joakim Folkesson, sektionschef kolorektalsektionen, nås via växeln 018-611 00 00
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson:
Janniz Jönsson, nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.