Tillbaka

Forskningssjuksköterska

Referensnummer AS1144/2022
Sista ansökan 2022-10-06
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Inom neonatologisektionen bedrivs klinisk och epidemiologisk forskning med stark internationell ställning. Forskning bedrivs i nära samarbete med Uppsala universitet och andra nationella och internationella sjukhus och universitet och är integrerad med den kliniska verksamheten vid sektionen.

Vi söker nu en eller flera forskningssjuksköterskor som vill arbeta med de forskningsprojekt som de olika yrkesgrupperna bedriver vid sektionen. Forskningssjuksköterskans arbetsuppgifter är att utföra och samordna administrativa och praktiska arbetsuppgifter kring studier vid sektionen, alltid i nära samarbete med ansvariga för de olika studierna samt övrig personal som arbetar för att stödja forskningen.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska gärna med lämplig specialistutbildning; till intensivvårds-, anestesi-, barnspecialistsjuksköterska eller barnmorska. Det är meriterande med magister/masterexamen samt tidigare erfarenhet arbete som forskningssjuksköterska. Goda kunskaper i svenska samt engelska; både i tal och skrift är ett krav. Erfarenhet av neonatalvård barnsjukvård och/eller intensivvård är meriterande. Arbetet kräver tålamod och hög noggrannhet; stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, samarbetsförmåga, samt förmåga att arbeta självständigt.

Vi erbjuder


Tjänsten innebär rotation mellan uppdraget som forskningssjuksköterska på 50% och övrig tid kliniskt arbete som sjuksköterska på Intensivvårdsavdelningen för nyfödda, alternativt 100 % som forskningssjuksköterska. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande Avdelningschef Ylva Thernström Blomqvist 018–6115831
Vårdförbundets representanter Anna Backström och Emma Ivarsson 018–6115950

Vill du jobba med oss?


Vi intervjuar fortlöpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Ansök till tjänsten via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.