Tillbaka

Sjuksköterska som vill utforma ny dagvårdsavdelning inom neurologi!

Referensnummer AS1141/2022
Sista ansökan 2022-10-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På neuroavdelning 85D vårdas patienter med en stor variation av neurologiska diagnoser. Patienterna kommer antingen in akut eller planerat, då för utredning, behandling och uppföljning. Vi bedriver högspecialiserad vård och har flertalet specialiserade team inom särskilda neurologiska diagnoser som t.ex. epilepsi, motorneuronsjukdomar, Parkinson och DBS (deep brain stimulation).

Vi har därför många patienter som skrivs in dagligen. Vi har även patienter som kommer för kortare utredningar eller undersökningar som egentligen inte är i behov av inneliggande vård, därför uppkom idéen om en dagvårdsavdelning.  

Om du vill vara med och utforma vår nya dagvårdsavdelning ska du fortsätta läsa.

Ditt uppdrag


Rollen som sjuksköterska på dagvårdsavdelning för neurologi är ny och tas fram för att behovet finns i verksamheten. Den exakta utformningen av tjänsten och upplägg av dagvårdsavdelningen kommer du som sjuksköterska ta fram tillsammans med omvårdnadspersonal, läkare och avdelningschef på Neuroavdelning 85D. Eftersom det är en ny avdelning är det viktigt att du har ett driv och är kreativ. Som sjuksköterska på dagvårdsavdelningen kommer du bland annat att arbeta med inskrivning av planerade patienter, ansvara för dagvårdsbesök och vid tillfälle avlasta sjuksköterskorna inom slutenvården. Du kommer även vara en stor del i produktionsplanering och intaget av patienter och då ha ett tätt samarbete med vårdkoordinator som bokar och kallar avdelningens elektiva patienter.

Din kompetens


Vi söker dig som är grundutbildad sjuksköterska med ett driv framåt både personligt och för verksamheten då detta är en ny tjänst under utformning. Du ska vara trygg i att arbeta självständigt och ha lätt för att samarbeta.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba inom neurologi eller liknande specialiteter samt om du har erfarenhet av uppstart av nya projekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad heltid, men kan diskuteras. Tjänstgöring bekvämarbetstid, dagtid, måndag till fredag. Tillträde och lön enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet.

Inom verksamhetsområdet vill vi satsa på kompetensutveckling hos våra medarbetare och håller därför en baskurs i neurosjukvård på sex heldagar per termin. All personal på avdelningen erbjuds att gå kursen när du arbetat ungefär 1 år. När du sedan arbetat ett par år erbjuds du att gå fördjupningskurs i neurologi och neurokirurgi, 15 hp på Uppsala universitet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Agnes Åström 018-611 74 81
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.