Tillbaka

Specialistläkare till bröstkirurgiska sektionen

Referensnummer AS1134/2022
Sista ansökan 2022-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet. 

Bröstkirurgisektionen
Vi har fått en vakans då en kollega har flyttat tillbaka till sin hemstad. Därför söker vi en ny specialistläkare till vår välfungerande sektion. Bröstsektionen är en komplett enhet och bedriver all typ av kirurgisk behandling inom vårt område. På bröstenheten utreds och opereras patienter med bröstcancer och även godartade bröstförändringar. Förutom sedvanlig bröstcancerkirurgi utförs avancerad bröstbevarande onkoplastiskkirurgi och bröstrekonstruktioner. Enheten bedriver och deltar i flertalet forskningsstudier samt undervisar läkarstudenter och läkare under utbildning.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare och specialist i kirurgi med intresse för bröstkirurgi. Vill vara med och driva förändrings- och kvalitetsarbete inom sektionen. Undervisningserfarenhet och forskningsintresse är meriterande. Det dagliga arbetet kräver samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår jourtjänstgöring första 3 åren. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Jaime Navia, sektionschef bröstkirurgisektionen, 018-617 43 10
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson
Janniz Jönsson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.