Tillbaka

Fysioterapeut inom lungmedicin

Referensnummer AS1130/2022
Sista ansökan 2022-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet och ditt uppdrag


Rehabilitering inom hjärt-lungmedicin, ortopedi och intensivvård inom verksamhetsområde Rehabilitering och smärtcentrum bemannar hjärt-lungmedicin, ortopedi, handkirurgi, plastik och intensivvården med fysioterapeuter, arbetsterapeuter och kuratorer.

Nu söker vi en vikarierande fysioterapeut till Lungmedicin. Arbetet innefattar både slutenvårdsarbete samt öppenvårdsarbete. Till din hjälp har du flertalet kollegor som disputerat och/eller forskar inom respiration. Du har möjlighet att lära dig mycket om fysioterapi inom respiration. För att bredda dig och förstå respiratorisk vård på olika vårdnivåer finns det möjlighet att auskultera inom intensivvården.

Lungavdelningen har förnärvarande tolv vårdplatser, men är i startgroparna att öppna ytterligare vårdplatser. Vården på avdelningen spänner mellan akutsjukvård och palliativ vård där några av de vanligaste diagnoserna är KOL, lungfibros, respiratorisk insufficiens, sömnapné och lungcancer. Inom öppenvården arbetar vi med att göra individuella bedömning, behandlingar och även rehabilitering inklusive gruppträning för patienter med lungsjukdom.

VO Rehabilitering och Smärtcentrum består av tre sektioner: Hälsoprofessioner, Smärtcentrum och Rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad fysioterapeut och gilla att arbeta med patienter i olika skeden; akut, kroniskt samt palliativt. Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med respiratorisk vård.

Din kompetens


Vi söker dig som är flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Arbetet är ett vikariat med start nu fram till sista oktober 2023. Eventuell möjlighet till förlängning. Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning mm.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Ingrid Blankenau avdelningschef, 018-617 58 60 eller ingrid.blankenau@akademiska.se 
Fackligrepresentant för SSR nås via växel 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.