Tillbaka

1 biträdande överläkare och 2 specialistläkare till barnsektionen

Referensnummer AS1126/2022
Sista ansökan 2022-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en mycket varierad verksamhet. Här bedrivs intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt en anestesiverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom AnOpIVA ryms också operationsavdelningar och uppvakningsavdelningar. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 900 medarbetare fördelade på fem sektioner.

Barnsektionen består av två avdelningar; barnintensiven (BIVA) samt barnoperation. I november 2021 flyttade BIVA in i nya moderna och specialanpassade lokaler och vi jobbar nu för att utöka platsantalet och dessutom öppna ett antal BIMA platser. På barnoperation tar vi hand om många och förhoppnings snart ännu fler barn. Fokus ligger på att ta hand om de minsta och sjukaste barnen med moderna metoder för generell anestesi, regionalanestesi respektive monitorering.
Som läkare hos oss arbetar du främst på dessa avdelningar. Vi har sedan september 2020 en egen primärjourslinje och behöver därför utöka läkarbemanningen på Barnsektionen.
Har du forskningsintresse, så har du stora möjligheter att bedriva forskning hos oss. Många av våra kollegor på Barnsektionen forskar aktivt. Vi har två adjungerade professorer på Barnsektionen.
Hos oss får du en spännande anställning med stora möjligheter för dig att hjälpa oss att utveckla Barnsektionen.

Vi vill även utöka barnkompetensen på luftburen intensivvård, Akademiska sjukhusets organisation för helikopterburna intensivvårdstransporter och akutuppdrag. Därför ser vi mycket positivt på om du vill kombinera din tjänstgöring på Barnsektionen med tjänstgöring på luftburen intensivvård. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Du ska ha god kommunikationsförmåga och är lätt att samarbeta med. Fungerande teamarbete, vilket även inkluderar barnens familjer är väldigt viktigt hos oss. Erfarenhet inom barnanestesi och -intensivvård är meriterande för specialistläkartjänsterna, men förutsättning för överläkartjänsten. Du förväntas ha ett stort intresse för att utbilda dina medarbetare och driva den medicinska utvecklingen framåt inom verksamhetsområdet.

Vi erbjuder


1 biträdande överläkartjänst och 2 specialistläkartjänster som tillsvidareanställningar på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef barnsektionen, Rainer Dörenberg 018- 611 48 28
Fackliga kontaktpersoner UAL, Elizabeth Lorraine Lichtenstein 018-6171248

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.