Tillbaka

Skötare / Case manager

Referensnummer AS1092/2022
Sista ansökan 2022-10-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Psykosmottagning B

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Mottagningen har som uppdrag att utreda och behandla personer som för första gången insjuknar med psykotiska symtom, samt bedriva god och säker vård för patienter med psykossjukdom som har behov av insatser över längre tid.

Mottagningen är indelad i två multiprofessionella team som består av läkare, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut, specialistsjuksköterskor, skötare samt sekreterare.

Ditt uppdrag


Arbetet kommer vara varierat och ställer krav på erfarenhet av psykiatrisk vård i allmänhet och gärna av psykosvård. Den kliniska bilden hos patienterna kan ofta vara komplex där psykotiska symtom kan föreligga parallellt med till exempel ångestsymtom, nedstämdhet, missbruk och neuropsykiatriska tillstånd som ADHD och AST.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad skötare eller motsvarande med flerårig erfarenhet från arbete inom psykiatrisk eller liknande verksamhet och helst med gedigen erfarenhet av vård av patienter med psykossjukdom.

Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Meriterande är utbildning i funktionella analys, samtalsmetodik, MI, inom beroende, flerspråkighet samt erfarenhet och kompetens inom hälsofrämjande arbete. Körkort är ett krav.

Din kompetens


Du är också självständig, empatisk, professionell, och har integritet. Att du är självgående, tar initiativ och driver vården framåt i enskilda patientärenden är en förutsättning då du som samordnare/case manager ansvarar för din egen patientlista. Du tycker även det är viktigt med den sociala arbetsmiljön och att ha trevligt på jobbet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder arbetsglädje och ett stabilt välfungerande team där rekrytering nu sker pga pensionsavgång. Psykosmottagningen är uttalat utvecklingsinriktat och vi planerar efter behov utbildningar i NECT (anti-självstigma-behandling), IMR och andra utbildningar.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och arbetet är förlagt måndag till fredag kontorstid utan helgtjänstgöring. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karl Ylikiiskilä 018-611 88 95
Facklig representant Magnus Blom 018-611 88 97

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.