Tillbaka

Överläkare/specialistläkare obstetrik

Referensnummer AS1080/2022
Sista ansökan 2022-10-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Obstetrik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Kvinnosjukvården innefattar sektionsområdena gynekologi och obstetrik. Verksamheterna bedriver öppenvård och slutenvård och en stor del av vår produktion består av högspecialiserad utomlänsvård. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på patienten och samarbete mellan olika personalkategorier. Forskning är ett betydande inslag i verksamheten och vi samarbetar där med många enheter inom och utanför sjukhuset. 

Ditt uppdrag


Då vi i år har pensionsavgångar behöver vi nu blir fler och vi har både överläkartjänst och specialistläkartjänst lediga för arbete på obstetriksektionen. Tjänsten innebär att du ingår i jourlinjen.

Dina kvalifikationer


Du är specialist i obstetrik och gynekologi. Som person är du lyhörd, har en god förmåga att kommunicera och har lätt för att samarbeta. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder två tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. För överläkartjänst krävs att sökanden uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Vid frågor är du välkommen att kontakta: 
Verksamhetschef Gudlaug Sverrisdòttir, gudlaug.sverrisdottir@akademiska.se 
Sektionschef obstetrik Maria Nelander 018-611 01 71
Sektionschef gynekologi Sara Sohlberg 018-611 57 29
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och vid disputation även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.