Tillbaka

Biträdande överläkare gynekolog inriktning benignkirurgi och hysteroskopi

Referensnummer AS1113/2022
Sista ansökan 2022-10-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Kvinnosjukvården omfattar sektion obstetrik och sektion gynekologi inklusive reproduktionsmedicin. Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus och vi bedriver både öppen- och slutenvård för Regionen och Uppsala län. Vi har en hög forskningsaktivitet och ett stort utbildningsansvar. Vårt samarbete med Institutionen för Kvinnors och Barns hälsa vid Uppsala universitet är gott och givande. Våra ledord är ödmjukhet, långsiktighet och skicklighet.
På vår mottagningsoperation uförs varje år över 400 mindre kirurgiska ingrepp i lokalbedövning och sedering, huvudsakligen hysteroskopier. Det gör oss till ett av de ledande sjukhusen i Sverige inom office hysteroskopier.

Ditt uppdrag


Vi söker en biträdande överläkare till mottagningsoperation och vårt benigna team, för arbete med inriktning mot hysteroskopier, benign gynekologisk kirurgi och som senior kollega och handledare på de gynekologiska specialistmottagningarna. Som biträdande överläkare kommer du utöver ditt kliniska uppdrag att ha ett viktigt uppdrag inom verksamhetsutveckling, handledning och undervisning av både yngre kollegor, övrig sjukvårdspersonal och studenter.

Dina kvalifikationer


Vi söker en erfaren specialistläkare inom obstetrik och gynekologi, med mångårig klinisk erfarenhet inom hysteroskopi och benign gynekologisk kirurgi med betoning på minimalinvasiv kirurgi/gynekologisk laparoskopisk kirurgi, till en biträdande överläkartjänst på gynsektionen. Erfarenhet av verksamhetsutveckling och medicinskt ledningsansvar är meriterande. Vi ser gärna att du har forskningsintresse, undervisningserfarenhet och pedagogiska meriter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst med start enligt ök. Jourtjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Sara Sohlberg 018-611 57 29
Verksamhetschef Gudlaug Sverrisdottir 018-611 98 82
Facklig kontaktperson UAL ÖL Helena Karypidis 018-611 57 67

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.