Tillbaka

Forskningssjuksköterska kvinnor och barn

Referensnummer AS1106/2022
Sista ansökan 2022-10-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Kvinno- och barnklinikerna har en gemensam klinisk forskningsmottagning som ligger på Akademiska sjukhuset i närheten av klinikerna. Vid forskningsmottagningen arbetar bland annat forskningssköterskor inom verksamhetsområdena.

Ditt uppdrag


Vi söker en legitimerad sjuksköterska med intresse för forskning. Aktuella forskningsprojekt är inom preeklampsi och tillväxthämning hos foster. Ytterligare projekt kan tillkomma. Ditt uppdrag innebär bland annat att söka upp, informera och inkludera specifika patientgrupper i studier. Inklusion kan innebära intervjuer, blodprovstagning och andra undersökningar. Du kommer att mata in forskningsdata i för studierna specifika databaser och planera uppföljningar.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av tidigare arbete som forskningssköterska är meriterande.

Din kompetens


Du behöver vara utåtriktad, flexibel, framåtdrivande och stresstålig. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du inte har några problem med att jobba självständigt. Arbetet kräver stor noggrannhet samt intresse och fallenhet för att jobba med olika datasystem. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ambitioner. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på 1 år, eventuellt blir förlängning aktuellt. Arbetet är på kontorstid under vardagar. Anställningen är inom region Uppsala, med betalas med forskningsmedel

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


För mer info, kontakta kvinnoklinikens FoU-rådets ordförande professor:
Anna-Karin Wikström; anna-karin.wikstrom@kbh.uu.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.