Tillbaka

Biträdande avdelningschef till NIMA 85H

Referensnummer AS1098/2022
Sista ansökan 2022-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vill du vara med leda och utveckla vården på NIMA? Vi söker en biträdande avdelningschef!

Vår verksamhet


På NIMA, neurokirurgins intermediärvårdsavdelning, vårdas neurokirurgiska och neurologiska patienter som är i behov av intermediär eller postoperativ vård. Vårt akuta intag består mestadels av intermediärvårdspatienter som är för sjuka för en vanlig vårdavdelning men inte behöver fullskalig intensivvård. Våra postoperativa patienter är vanligtvis del av en planerad verksamhet och kommer till oss under en kortare period postoperativt. Vår spetskompetens är avancerad övervakning av kroppens vitala parametrar för att skapa en så bra förutsättning som möjligt för hjärnan. Vår avdelning är under ständig utveckling där våra medarbetare tillsammans ska få chans att aktivt delta i att bygga och utveckla verksamheten.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som är intresserad av att vara med och leda och utveckla verksamheten inom neurokirurgisk intermediärvård. Avdelningen befinner sig i en expansions- och förändringsfas där du som chef kommer att ha en viktig roll i att skapa en bra arbetsmiljö och delaktighet hos medarbetarna. Som biträdande avdelningschef leder och fördelar du tillsammans med din kollega och avdelningschef det dagliga arbetet på NIMA. Du arbetar för att verksamheten upprätthåller hög kvalitet i omvårdnadsarbete och patientsäkerhet. Du deltar aktivt i utveckling av rutiner, planering och uppföljning av verksamhetsmål och förändringsarbete. Personalansvar över en del av avdelningens medarbetare ingår.
Detta innebär att du ansvarar för medarbetarsamtal, lönesamtal, rehabiliteringsärenden och uppföljning av medarbetare och deras utveckling. Du är även delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor och rekrytering. Du är direkt underställd avdelningschefen och ersätter denna vid frånvaro.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård eller motsvarande. Erfarenhet av tidigare chefs- eller ledarbefattningar är meriterande.

Din kompetens


Du är bekväm i din ledarroll och leder och motiverar medarbetarna så att vi tillsammans når våra gemensamma mål. Du tar initiativ och är genuint intresserad av att arbeta med människor, du delar med dig av dina kunskaper, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har lätt att kommunicera, samarbeta och kan skapa en arbetsplats där medarbetarna trivs och utvecklas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska på 100% med ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef. Arbetstiden fördelas mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Jennie Bondegård, 018-611 36 93
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.