Tillbaka

Är du sjuksköterska och intresserad av internmedicin?

Referensnummer AS1096/2022
Sista ansökan 2022-10-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Medicinmottagningen vid Akademiska sjukhuset är en liten enhet som ingår i verksamhetsområdet akutsjukvård och internmedicin, ett verksamhetsområde som ständigt förändras och utvecklas med målet att ge varje patient ett professionellt bemötande och omhändertagande genom att utveckla samarbetsformer med akutmottagningen och med vårdavdelningar önskar vi förbättra patientens väg genom sjukvården.

Som sjuksköterska hos oss ingår du i ett mindre team med sjuksköterskor, läkare och sekreterare. Vi har öppet måndag-fredag och bedriver planerad men även till viss del akut verksamhet med specialisering främst inom antikoagulation, venös tromboembolism och hypertoni. Vi ansvarar även för det standardiserade vårdförloppet (SVF) - allvarliga ospecifika symtom som kan bero på cancer samt för blödningsutredningar och vissa ovanligare bindvävssjukdomar. Planering pågår för att inom snar framtid kunna erbjuda vård till patienter med diabetes typ 2 i behov av specialiserad vård samt för att utveckla dagvårdsverksamhet. Vår forskningsverksamhet varierar men vi ser behovet och hoppas på möjlighet till utökning.

Vi är lokaliserade på samma våningsplan som AVA 30C med gemensam chef och gemensamma personalutrymmen vilket ger korta beslutsvägar och möjlighet till gemensamma externa funktioner, tex utbildningar och förrådsbeställningar.

Ditt uppdrag


Vi söker en sjuksköterska med särskilt intresse för internmedicin. Egna mottagningsbesök varvas med provtagning, rådgivning, warandosering (efter delegering) samt administrativa uppgifter. Beroende på din bakgrund och erfarenhet kan eget ansvar för utveckling av dagvård, diabetesvård eller forskning bli aktuellt.

Dina kvalifikationer och kompetens


Du är legitimerad sjuksköterska med minst 2 års erfarenhet inom yrket och har ett intresse för internmedicin. Erfarenhet inom diabetesvård och/eller forskning är meriterande. Du är ansvarstagande och utvecklingsintresserad. Du trivs med att arbeta självständigt likväl som att samarbeta i team. Du uppskattar att en del av arbetet är av administrativ karaktär. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tjänstgöring på 100%. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Therese Christensen 018-612 28 32
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.