Tillbaka

Sjuksköterska till äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Referensnummer AS1090/2022
Sista ansökan 2022-10-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är en regionövergripande specialistinstans för utredning, diagnostik, behandling och vårdnivåbedömning av äldrepsykiatriska patienter i öppenvård. Patienterna har symtom relaterade till åldrandet samt en psykiatrisk problematik och oftast samtidigt med varierande grad av kognitiv svikt. Dessutom ansvarar öppenvården för utredning, diagnostik och behandling samt vårdnivåbedömning av ett mindre antal  patienter med demenssjukdom som har svåra psykiatriska symtom, som BPSD (beteende och psykiska symtom vid demens) vilka kräver ett omhändertagande utöver sedvanlig demensvård.

Inom den äldrepsykiatriska vården bedrivs också rehabilitering som innebär åtgärder mot funktionsnedsättningar till följd av en komplicerad psykiatrisk symtombild i samband med åldrande, ofta i kombination med kognitiv svikt och som inte enbart kan påverkas eller hävas av medicinska behandlingsåtgärder. Insatserna sker i patienternas hem, på särskilda boenden, på mottagningar eller på vårdavdelning. Detta innebär även konsultationer, handledning och pedagogiska insatser till vårdgrannar. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog samt administrativ personal.

Till mottagningen kommer man via remiss eller egenanmälan. I arbetet kan det ingå stöd och hjälp till anhöriga i samband med patientens sjukdom/skada och förändrade beteende. Samverkan med kommunen och primärvården är en naturlig del i verksamheten. Mottagningen har också ett utbildningsuppdrag som omfattar studerande inom olika vårdyrken samt fortbildning inom de olika professionerna.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska inom äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet kommer du att arbeta med uppföljning av patientarbetet i regionen. Du kommer tillsammans med kollegor i teamet ansvara för handledning och utbildning till vårdgrannar. Vi har ett utpräglat teamarbete och som sjuksköterska på Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet blir du ”spindeln i nätet”.  I uppdraget ingår ansvar för uppföljning av patienter med lithiumbehandling.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara sjuksköterska på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer


Du är en legitimerad sjuksköterska som tycker om att arbeta med människor, meriterande är om du har erfarenhet av kommunal äldrevård och/eller av arbete med psykiatrisk vård.

Din kompetens


Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral utan också i ditt orädda och målmedvetna sätt. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team. Körkort är ett krav. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Emma Modig 018-611 23 32
Facklig representant för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.