Tillbaka

Tre AT-block Ålands centralsjukhus

Referensnummer AS1084/2022
Sista ansökan 2022-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska sjukhuset/Ålands centralsjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Ålands hälso- och sjukvård kan i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuda AT-utbildning på Åland. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för all offentlig sjukvård på Åland med Ålands landskapsregering som huvudman. På Åland bor lite mer än 30 000 personer och ÅHS är med ca 1 000 anställda en av landskapets största arbetsgivare. ÅHS är en trygg och familjär arbetsplats med korta beslutsvägar. Här bildar våra läkare, vårdpersonal, tandläkare, olika typer av terapeuter samt övrig special- och servicepersonal tillsammans en kreativ och kunskapsinriktad organisation. Sjukhuset är litet, men verksamheten är omfattande och effektiv.

Tre AT-block på 19 månader med klinisk tjänstgöring på Ålands centralsjukhus, Finland. Teoretisk utbildning på Akademiska sjukhuset och på Ålands centralsjukhus.

I blocket ingår:


- invärtesmedicinska specialiteter 5.5 månader
- kirurgiska specialiteter 4.5 månader
- psykiatri 3 månader
- allmänmedicin på åländsk hälsocentral 6 månader

Dina kvalifikationer


Du som söker ska ha läkarexamensbevis från Sverige vid tillträdet. Till ansökan bifogas förutom personligt brev, även tjänstgöringsintyg som styrker dina tjänstgöringar och uppdrag samt andra eventuella sammanställda meriter och referenser. Innan tjänstgöringens början ska du ansöka om tidsbestämd legitimation som läkare i Finland via Valvira.fi.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig som AT-läkare att bli en uppskattad medarbetare i en tight sjukvårdsorganisation. All klinisk tjänstgöring görs på Åland, dels på Centralsjukhuset i Mariehamn och dels på en av de två hälsocentralerna på Åland. I samarbete med Akademiska sjukhuset får du delta i introduktionsveckor i Uppsala och delta i återkommande seminarier.

Uttagning sker genom en sammanvägning av formella meriter och intervjuer. Vi sätter särskilt värde på lokala meriter.

Intervjuer vecka 41-42. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


AT studierektor Jun Nagamori 
+358 (0)18 5355 (växel)
jun.nagamori@ahs.ax
AT-handläggare Johan Carlsson, 018 - 612 20 55

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 5 oktober.
När du registrerar din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor, vi tackar dig i förväg för att du tar dig tid att göra detta.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.