Tillbaka

Specialistläkare internmedicin

Referensnummer AS1050/2022
Sista ansökan 2022-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Internmedicin är en del av verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin. Internmedicin har ett region- och länsövergripande ansvar för öppen och sluten internmedicinsk vård till invånare inom och utom länet. Internmedicin är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende intermediärvård och medicinsk akutsjukvård.

Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Ditt uppdrag


Som specialistläkare hos oss arbetar du med sedvanligt avdelningsarbete på akutavdelning och medicinavdelning, inkluderande intermediärvårsavdelning. Arbetet är också förlagt på akutmottagning med akut internmedicinska frågeställningar. Självklart ser du undervisning som en integrerad del i arbetet. Jouruppdraget utgörs av husjour medicin samt bakjour medicin beroende på erfarenhet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och erfaren specialist inom internmedicin. Internmedicin med dubbelspecialitet är önskvärt. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Du förväntas ha ett stort intresse för utbildning och för att driva medicinsk utveckling framåt inom verksamhetsområdet. Möjlighet till forskning kommer att erbjudas.

Din kompetens


Vi värdesätter att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. I tjänsten ingår jourtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef Aligül Kirik, tel 018-611 03 76
Upplands Allmänna Läkarförening (UAL) Per Örndahl, tel 018-611 03 59

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.