Tillbaka

ST-läkartjänster på bild- och funktionsmedicinskt centrum

Referensnummer AS1035/2022
Sista ansökan 2022-10-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Just nu söker vi ST-läkare till bild- och funktionsmedicinskt centrum. Vi söker dig som är intresserad av området och aktivt vill vara med och möta den spännande utvecklingen som väntar inom bild- och funktionsmedicin.

Vår verksamhet


Som ST-läkare inom bild- och funktionsmedicinskt centrum kommer du tillsammans med ca 300 medarbetare att arbeta med högspecialiserad MR-, CT-, ultraljuds- och konventionell radiologisk diagnostik. Vid kliniken bedrivs avancerad interventionsdiagnostik och -behandling, och focus på praktiska moment läggs tidigt under ST utbildningen. Du kommer även att komma i kontakt med avancerad molekylär bilddiagnostik inklusive nukleärmedicinsk diagnostik och terapi samt PET-verksamhet. Vid kliniken bedrivs även avancerad interventionsdiagnostik och -behandling. Vi har 6 professurer och flera docenturer knutna till verksamheten vilket innebär stora möjligheter till forskning och handledning. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Kliniken har satsat på ST läkare i flera år och gruppen är stabil på ca 20 personer. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Ditt uppdrag


Som ST-läkare hos oss erbjuder vi dig en komplett utbildning till specialist i radiologi. Ingen randning behövs. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten. Goda möjligheter till forskning och undervisning finns.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare. Har du tidigare radiologisk eller klinisk erfarenhet är det meriterande. 

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett stort intresse för bild- och funktionsmedicin. För att lyckas bör du vara en god teamspelare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta till vara dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Per Eckerbom, tel 018-611 06 05
ST-läkarchef och studierektor Allina Dimopoulou, tel 018-611 71 19
Uppsala Allmänna Läkarförening, Lars Lundin, nås via kansli, tel 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Kom ihåg att bifoga en kopia på din läkarlegitimation och övriga handlingar som styrker din utbildning och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.