Tillbaka

Biträdande avdelningschef neurokirurgavdelning 85E

Referensnummer AS1009/2022
Sista ansökan 2022-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Verksamhetsområde neuro Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området. 

Hos oss ansvarar flera olika professioner såsom tex sjuksköterskor, undersköterskor, läkare samt fysioterapeuter för den pre- och postoperativa vården av patienter. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Hos oss blir du en del av ett härligt gäng med blandade åldrar, kön och erfarenheter. Vi stöttar varandra och hjälps åt. Du är aldrig ensam!

Ditt uppdrag


Vi söker dig som vill vara delaktig i en verksamhet som fokuserar på trygghet och en god patientsäker vård. I ditt uppdrag kommer du få vara med och utveckla avdelningen mot mål tillsammans med avdelningschefen. Du arbetar kliniskt i din profession 50% samt leder, planerar och följer upp verksamheten 50% där administrativa uppgifter ingår. Personalansvar över en del av avdelningens medarbetare ingår. Detta innebär att du ansvarar för medarbetarsamtal, lönesamtal, rehabiliteringsåtgärder och uppföljning av medarbetare och deras utveckling. Tillsammans med avdelningschefen och avdelningens bemanningsassistent sker ett nära samarbete. Du är delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor, rekrytering, reflektionsstunder och avdelningsmöten. Du är direkt underställd avdelningschefen och ersätter denna vid frånvaro.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill vara delaktig och ha stort inflytande i Neurokirurgavdelning 85E. Erfarenhet av tidigare chefs- eller ledarbefattningar är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet där engagemang och drivkraft till att motivera och utveckla verksamheten är positivt. Du ser möjligheter i förändringsarbete och genom att informera och stödja medarbetarna skapar du ett positivt arbetsklimat.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef. Tjänsten är på heltid. Arbetstiden delas lika mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete i patientvården. Lön och tillträde enligt överenskommelse.  
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta
Avdelningschef Josefine Norén 018-617 08 65
Biträdande verksamhetschef Erika Steffansson 018-611 40 42
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.