Tillbaka

Röntgensjuksköterskor sökes!

Referensnummer AS978/2022
Sista ansökan 2022-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) arbetar ca 350 personer och vi utför årligen cirka 200 000 undersökningar och behandlingar. Nästan 100 000 undersökningar utförs akut, den andra hälften är tidsbokade undersökningar.  Nästan alla bilddiagnostiska metoder, MR, DT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET finns inom verksamhetsområdet. Vi jobbar aktivt med individuell kompetensutveckling och ytterligare med att förbättra den dagliga arbetsmiljön, som innehåller ett högt tempo som kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka.

Vi vill bli fler! Vi söker fler röntgensjuksköterskor till våra avdelningar thorax/buk och muskuloskeletal/barn. På avdelningarna bedrivs både planerad och akut verksamhet med konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera och genomlysning, vilket ger en variation i arbetet då man med olika modaliteter undersöker både inneliggande patienter och de som kommer hemifrån.

Ditt uppdrag


Du kommer ha en central roll här hos oss där du kommer att arbeta i team med både läkare och undersköterskor och med personal inom andra verksamhetsområden på sjukhuset. Ditt arbete som röntgensjuksköterska på avdelningarna thorax/buk respektive muskuloskeletal/barn, innebär att du kommer att ha ett varierat uppdrag. Vid ett arbetspass utför du exempelvis akuta undersökningar med datortomografi och vid nästa arbetspass utför du tidsbokade konventionella röntgenundersökningar. Möjlighet till arbete med andra modaliteter som exempelvis magnetkamera, finns för den som önskar. För närvarande pågår en särskild satsning för de som vill lära sig MR-undersökningar och kan du MR redan nu, kan MR ingå i ditt uppdrag.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad röntgensjuksköterska och tycker om att ha variation i ditt arbete.

Din kompetens


Förutom utbildning och tidigare erfarenhet, lägger vi stor vikt vid dina personliga engagemang, samarbetsförmåga och unika egenskaper. Vi ser att du är serviceinriktad, anpassningsbar, kommunikativ och har god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet. Du är en trygg och stabil person som kan arbeta i en omväxlande miljö och trivs med ett tidvis högt tempo. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

Stämmer detta in på dig? Hör av dig till oss så kan vi berätta mer!

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställningar där tillträde och omfattning sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällar och helger, rotation till nattetid kan komma att ingå. Tillträde enligt överenskommelse.

Det är ett fantastiskt arbete som innebär stor variation mellan olika undersökningar och modaliteter. Du erbjuds individuell utbildning inom tjänsten oavsett vad du har för intresse inom bilddiagnostik, utbildning eller forskning. Vi har nära samarbete med Uppsala universitet gällande forskning och utbildning, om du är intresserad av forskning eller utbildning finns stora möjligheter att få utveckla detta tillsammans med oss. Avdelningen har flera ansvarsområden där det finns möjlighet att avancera för olika ansvarsområden. Det ger dig stora möjligheter att kunna följa och vara delaktig i utvecklingen av avdelningen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. Du får bland annat tillgång till träning på Friskhuset, där det finns gym, gruppträning, personliga hälsoprogram och kurser inom friskvård och hälsa.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Linus Jakobsson 018-611 90 52, linus.jakobsson@akademiska.se
Avdelningschef Veronica Abrahamsson 018-617 24 14, veronica.abrahamsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson: Vårdförbundet, Sanja Cikota 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

För dig som bor utanför Uppsala län och börjar jobba som röntgensjuksköterska hos oss
Förutom ett spännande arbete där vi utlovar yrkesmässig utveckling och trevliga kollegor, vill vi hjälpa dig att hitta en bostad. Om hyran i din nya bostad överstiger ett visst belopp kan det finnas möjlighet att få ett bostadsbidrag under dina sex första månader. Du får också välja om du vill ha ett busskort under sex månader eller få ett cykelpaket så att du lätt kan ta dig till jobbet och upptäcka din nya hemstad. 

Vill du veta mer om Akademiska sjukhuset och våra olika verksamheter?
Följ gärna vårt Instagramkonto (akademiskasjukhuset) där olika avdelningar visar sin verksamhet.

Uppsala kommun och Destination Uppsala
Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Staden är välkänd för sin framskridande forskning. På Uppsala kommuns hemsida finns information som du som boende kan ha nytta av. Informationen på hemsidan finns på flera språk www.uppsala.se. Information om att flytta till Uppsala hittar du också på Move here - Uppsala International Hub[url=https://internationalhub.uppsala.se/move-here/] [/url]och på www.destinationuppsala.se

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.