Tillbaka

Kombinerad tjänst: avdelningsfarmaceut och läkemedelsservice

Referensnummer AS946/2022
Sista ansökan 2022-08-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Läkemedel och farmaci utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna Läkemedelsförsörjning, Läkemedelsberedning, Klinisk farmaci och Avdelningsfarmaci. Inom enheten Avdelningsfarmaci arbetar ett 20-tal apotekare, receptarier och tekniker med uppgifter som att beställa läkemedel, sköta läkemedelsförråd, iordningställa läkemedel samt vara ett kompetensstöd för vårdpersonal och patienter i läkemedelshanteringsfrågor.

Ditt uppdrag


Du kommer att tillhöra enheten Avdelningsfarmaci och ha din arbetsplats på Akademiska sjukhuset där du ingår i en grupp bestående av apotekare, receptarier och apotekstekniker. Tjänsten innebär en kombination av arbete förlagt på vårdavdelning i rollen som avdelningsfarmaceut och arbete med Läkemedelsservice. Som avdelningsfarmaceut ansvarar du bland annat för iordningsställande av intravenösa läkemedel på avdelningen, att avdelningen har läkemedel som vården av de inneliggande patienterna kräver och att det råder en god struktur och ordning i läkemedelsrummet.

Som farmaceut i uppdraget läkemedelsservice ansvarar du tillsammans med kollegorna i LMS-gruppen för att ett bassortiment av läkemedel finns tillgängligt på plats i läkemedelsrummen på ett 50-tal avdelningar. Arbetet innebär att arbeta med sortimentstyrning, beställning och uppackning av läkemedel på de avdelningar som är knutna till tjänsten läkemedelsservice.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad apotekare eller receptarie med beredningskompetens. Tidigare erfarenheter som arbetsgivaren bedömer vara relevanta så som att jobba i team i vårdnära arbete, arbeta på sjukhus eller på dosapotek eller med kvalitetsarbete kan vara meriterande.

Kurser inom klinisk farmaci och ett intresse för blandbarhetsfrågor och iordningsställande av intravenösa läkemedel är önskvärt. Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper som kan bidra till gott samarbete med avdelningens personal och verksamhet så som god kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga.

Din kompetens


Du tar initiativ, planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt och strävar alltid att nå de uppsatta målen. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor, är lyhörd och drivs att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är stabil även vid hög arbetsbelastning, arbetar strukturerat och prioriterar rätt saker. I ditt bemötande är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har intresse och en vilja och förmåga att hjälpa andra. Utöver detta är du engagerad och har förmågan och vilja att bidra till att fortsätta utveckla våra arbetssätt och rutiner.

Vi erbjuder


Visstidsanställning på heltid med tillsättning 2022-10-01 till 2023-09-01.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.


Vill du veta mer?


Rekryterande chef: Johanna Lannergård 018-617 39 29 
Biträdande chefsapotekare Ulrika Gillespie 0739-059263
Facklig företrädare: Caroline Arrhenius 0706-114407

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.