Tillbaka

Sjuksköterska akutmottagningen

Referensnummer AS1061/2021
Sista ansökan 2022-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

¨Det kan handla om liv eller död. Men tillsammans kan vi rädda liv på några minuter ¨
Madeleine leg. sjuksköterska 

Vår verksamhet


På akutmottagningen möter vi människor i livsavgörande ögonblick. I vårt dagliga arbete ligger fokus på att bedöma och vårda patienter som söker akut hjälp. Är du intresserad av en karriär inom ett brett område, där du personligen kommer att utvecklas i din roll som sjuksköterska, då ska du arbeta på akutmottagningen.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete där ingen dag är den andra lik. Hos oss erbjuds du en bred grund och ett individanpassat introduktionsprogram och självklart får du möjlighet till utveckling i form av utbildningar och annan kompetensutveckling så du kan växa i din profession! 

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss på akutmottagningen arbetar du med omvårdnad och behandling vid omhändertagande av den akut sjuka patienten i en spännande och aktiv omgivning. Vi arbetar i team bestående av undersköterska och sjuksköterska i nära samarbete med läkare och tillsammans tar vi ansvar för det första akuta omhändertagandet av svårt sjuka eller skadade patienter. Som sjuksköterska har du ett övergripande ansvar för det första mötet med patienten där du gör en bedömning, triagering och utför ordinerade omvårdnadsåtgärder. Du ser även till att dokumentera patientens omvårdnadsprocess i patientens journal. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom yrket. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom akutsjukvård ser vi det som meriterande. 

Som person ser vi gärna att du är flexibel och trivs med ett arbete där det är varierande uppgifter och tempoväxlingar. Du bör tycka om att arbeta med det akuta omhändertagandet och vill vara med i vårt viktiga teamarbete med patienten i fokus. för oss är teamarbete A och O och det är viktigt att du har en positiv inställning och vill bidra med ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa och snabbaste vårdkvalitet får våra patienter.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda både tidsbegränsade och tillsvidareanställningar. Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Vill du komma och hospitera eller har frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss!

Avdelningschef Viktor Ekström, 018-611 92 75
Biträdande avdelningschef Gustav Kniif 018-611 97 70
Biträdande avdelningschef Elin Palmqvist 018-611 31 38
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Daniel Johansson 018-611 00 00
Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.