Tillbaka

Sjuksköterska rotation mottagning/avdelning

Referensnummer AS925/2022
Sista ansökan 2022-08-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi behöver ersätta vår sjuksköterska som är föräldraledig och vikariatet innebär ca 60% arbete på mag-tarmmottagningen och 40% på mag-tarm och njuravdelning 100B2. Så är du sjuksköterska och vill prova på att rotera mellan mottagning och avdelning? Då ska du passa på och skicka in en ansökan!

Vår verksamhet


Mag-tarmmottagningen och mag-tarm och njuravdelning 100B2 tillhör verksamhetsområdet specialmedicin, hud och reumatologi. 

Mag-tarmmottagningen utreder och behandlar olika typer av magtarmbesvär, t.ex. ulcerös colit och Crohns sjukdom, samt olika typer av leverpåverkan. Som sjuksköterska på mottagningen arbetar du bland annat med telefonrådgivning, ger olika sorters behandlingar, assisterar läkare vid undersökningar och sköter bokningar i Cosmic.

Mag-tarm och njuravdelning 100B2 vårdar, behandlar och utreder patienter med mag-tarm, - lever, - och njursjukdomar. Många av våra patienter kommer från andra regioner och vi är väldigt stolta över att ha tilldelades tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård inom vissa av våra diagnoser. Detta innebär att vi uppfyller krav på kompetens, tillgänglighet och arbete i multidisciplinära team som rör den allra mest avancerade vården inom dessa diagnoser. Som sjuksköterska på avdelningen jobbar du i ett vårdlag tillsammans med en undersköterska och ansvarar för 5-6 patienter. Du har nära samarbete med avdelningens dietist, fysioterapeut samt kurator. Utöver vårdlagansvarig sjuksköterska så har vi en resurssjuksköterska samt på vardagar även en inskrivningssjuksköterska.
Vår avdelning 100B2 är dessutom en av sjukhusets utvecklingsavdelningar vilket innebär att vi har ett särskilt uppdrag att utveckla vården genom att testa nya idéer, arbetssätt och digitala verktyg. Målet är att förbättra arbetsmiljön och arbeta patientsäkert.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska och har du erfarenhet från mottagningsarbete och dessutom erfarenhet från någon av våra specialiteter är det meriterande. Du har en god prioriteringsförmåga, är flexibel och kan variera arbetstempo. Du ser möjligheter och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är positiv och bidrar till en god arbetsmiljö. Då vi har vårt uppdrag som utvecklingsavdelning ser vi att du har ett intresse för utvecklingsarbete och vill vara med och utveckla vår verksamhet där patienten alltid är i fokus.

Du får inledningsvis en god introduktion i arbetet på vår mottagning samt avdelning.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på ett år med tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till framför allt vardag på mottagningen, men på avdelningen ingår även kvälls och helgtjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Blom 018-611 27 05
Biträdande avdelningschef Åsa Lidman 018-611 39 07

Facklig företrädare för Vårdförbundet, Vårdförbundet växel 0771-420420

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.