Tillbaka

Sjuksköterska till preoperativa avdelningen 101E

Referensnummer AS903/2022
Sista ansökan 2022-08-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Avdelningen tillhör verksamhetsområdet anestesi-, operation och intensivvård (AnOpIVA), som är ett av Akademiska sjukhusets största verksamhetsområden. Vi har nya fina lokaler där vi bedriver vår verksamhet vid sjukhusets nyaste vårdbyggnad.

Preoperativa avdelningen har till uppdrag att förbereda patienter inför operationer och undersökningar. Patienterna kommer från flera olika opererande verksamhetsområden vilket gör att variationen på operationerna och behandlingar är stor och ingen dag är den andra lik. 

Avdelningens huvudsakliga patient-flöde består av elektiva patienter som ska opereras/ behandlas på sjukhusets olika operationsavdelningar, röntgen eller mottagningar. Preoperativa avdelningens primära mål är att leverera trygga och rätt förberedda patienter till rätt operationsavdelning i rätt tid.

Vi har korta vårdtider och jobbar periodvis i högt tempo. 

Ditt uppdrag


Vi på preoperativa avdelningen söker nu en ny kollega, som vill bli en viktig del av vårt team. Preoperativa avdelningen är en viktig del i operationskedjan och du kommer att samarbeta tätt med de opererande verksamheterna och operationsavdelningarna. I dina arbetsuppgifter kommer det att ingå att förbereda patienter inför operationer och behandlingar. Du kommer även tillsammans med dina kollegor ansvara för narkosbedömningsmottagningen. 

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska. Har du några års erfarenhet som sjuksköterska är det meriterande men inte ett krav.

Din kompetens


Du tycker det är viktigt att ta ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda på ett sätt som stärker patientsäkerheten. Du har förmågan och viljan att samarbeta både inom den egna arbetsgruppen samt med våra samarbetspartners. Du kan även i korta möten se varje patientens behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna inför väntande operation. Du har en förmåga att tänka nytt och har en vilja att gemensamt med gruppen förbättra verksamheten. Sist men inte minst är du serviceinriktad och har både intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. För att trivas hos oss bör du vara morgon-pigg och uppskatta att röra på dig då arbetet innebär tidiga mornar och att transportera patienten till de olika operationsavdelningarna.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Arbetstid dagtid, måndag till fredag. Anställningen kan komma att föregås av provanställning. Då arbetsgruppen är liten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. På preoperativa avdelningen har vi högt i tak och jobbar tillsammans med patienterna i fokus.

Introduktionen anpassas efter dina tidigare erfarenheter med kontinuerlig uppföljning. Under introduktionen kommer du få hospitera på inskrivningen, operationsavdelning, och narkosbedömning mm för att få förståelse för din del i operationskedjan. Avdelningen erbjuder interna föreläsningar, SMART-utbildning och regelbunden HLR-utbildning.   

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Emma Olsson 018-611 70 50? 
Facklig kontaktperson Vårdförbundet 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.