Tillbaka

Biträdande överläkare inom hud och könssjukdomar

Referensnummer AS885/2022
Sista ansökan 2022-08-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Specialmedicin är ett verksamhetsområde med samlad kompetens och högspecialiserad vård inom områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Hos oss arbetar ca 350 medarbetare och vi bedriver vård i form av slutenvård, dagsjukvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Hudsektionens verksamhet
Sektion hud- och könssjukdomar består av hud- och venereologmottagning, yrkesdermatologisk mottagning, hudavdelning samt dagsjukvårdsavdelning. Vårt uppdrag är att utreda, diagnosticera, vårda och behandla hud- och könssjukdomar. De vanligaste diagnoserna som vi behandlar är psoriasis, eksem och olika former av hudtumörer. Vi har också ett flertal specialområden som t ex laserbehandling, medlem i AS center of excellence för mastocytos samt en särskild mottagning för ärftliga hudsjukdomar med remisser från riket och regionen. På hudmottagningen har vi drygt 10 000 läkarbesök per år. Arbetet hos oss innebär både avdelnings- och mottagningsarbete samt konsultverksamhet på dagtid. Inom verksamheten bedriver vi också mycket undervisning. Vi strävar efter att bygga upp mer forskning inom sektionen.

Ditt uppdragSom biträdande överläkare har du ett expertkunnande när det gäller ärftliga hudsjukdomar såväl inom sektionen samt gentemot andra delar av regionen och riket i stort. Du kommer i din roll vara företrädare för denna verksamhet inom sektionen och stå ansvarig för det kliniska arbetet samt för utbildningsinsatser gentemot redan färdiga samt blivande kollegor. Du har dessutom kunskap om medicinsk ljusbehandling och kommer skolas in för att ta över detta ansvarsområde samt uppdraget som radiologisk ledningsfunktion för bucky-terapi inom sektionen. Du kommer också att vara den som förväntas bedriva utvecklings- och/eller forskningsarbete inom ditt ämnesområde. I uppdraget ingår att företrädesvis arbeta på mottagning, men det kan även förekomma arbete inom slutenvård samt konsultverksamhet. Du kommer också att handleda ST-läkare och delta i undervisning av medicinestudenter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare inom hud och venereologi. Du har en bred dermatologisk klinisk erfarenhet och då företrädesvis från arbete inom sjukhusvärlden. Vi förväntar oss att du i din nuvarande tjänst har ett eller flera ansvarsområden där ärftliga hudsjukdomar ingår, och att du inom detta område bedriver både klinisk verksamhet samt har föreläsningserfarenhet. Du har också intresse för medicinsk ljusbehandling. Då vi är ett universitetssjukhus vill vi att du har ett intresse för forskning och utveckling samt undervisning. Du har erfarenhet av att handleda ST-läkare och läkarstudenter. Vi vill också att du har förmåga att inspirera till förändring och utveckling.

Din kompetens


Arbetet ställer stora krav på interaktion med alla kollegor på sektionen och därför är god samarbetsförmåga och ödmjukhet värdefulla egenskaper för att lyckas med uppdraget. Du har lätt för att kommunicera, god pedagogisk förmåga samt intresse för handledning och utveckling. Din förmåga att skapa delaktighet och engagemang är god. Vid tillsättningen läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning som biträdande överläkare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende Akademiska sjukhusets formella krav på biträdande överläkartjänst.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Anna Bergström 018-611 5076
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast 15/8 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.