Tillbaka

Sjuksköterska till reumatologmottagningen inriktning mot rehabilitering

Referensnummer AS882/2022
Sista ansökan 2022-08-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Med patient och medarbetare i fokus tar vi möjligheten att ytterligare stärka och utveckla vår verksamhet i nybyggda lokaler. Vi ställer höga krav på kompetens och utvecklingsvilja, men ger också utrymme för flexibilitet och lyhördhet. Vill du vara med att utveckla hållbara arbetssätt med delaktighet för såväl patient som medarbetare?

Vår verksamhet


Inom reumatologi finns det över 80 diagnoser där ledordet är inflammation, till oss kommer patienter med autoimmuna tillstånd, inflammatoriska ledsjukdomar och inflammatoriska systemsjukdomar.

På vår reumatologmottagning tar vi hand om ca 3000 patienter per år. Vi arbetar med undervisning, rådgivning och bedömningar inom reumatologi. Vi har sjuksköterskeledda mottagningar dit patienter kommer på återbesök, nydiagnosbesök, teambaserade rehabiliteringsgrupper, injektionsundervisning samt subakuta besök. Vi sköter också rådgivning och uppföljning via telefon, 1177 e-tjänster kontrollerar provsvar samt ärendehanterar efter läkarmottagningarna.

Som sjuksköterska med inriktning mot rehabilitering arbetar du självständigt och i nära samarbete med hälsoprofessionerna; arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kurator och dietist samt läkare knuten till rehabiliteringsverksamheten. Vi arbetar utifrån ett beteendemedicinskt synsätt och med motiverande samtal.
Arbetsuppgifterna består bland annat i att bedöma vilken rehabilitering som är aktuell för patienten tillsammans med hälsoprofessionerna. Du har individuella patientbesök såväl som patientbesök i grupp där undervisning sker om bland annat läkemedelsbehandling och levnadsvanor kopplat till patientens reumatologiska sjukdom. Du medverkar också i teamronder och rehabplaneringsmöten tillsammans med hälsoprofessionerna och rehabläkare. Arbetet innefattar också viss del av bedömningar och rådgivning inom reumatologiska frågeställningar via telefon och 1177 e-tjänster samt provsvarshantering.

Vi är en enhet som drivs av utvecklingsmöjligheter och arbetar aktivt för att nå våra mål. Vårt fokus är att bedriva en högkvalitativ vård där ett aktivt medborgarskap är en självklarhet för oss. Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.

Introduktion och fortsatt utveckling


  • individuellt anpassad introduktion med regelbundna avstämningar
  • interna föreläsningar och schemalagda utbildningstillfällen
  • vidareutbildning i Motiverande samtal
  • vidareutbildning i Professionssteget
  • vidareutbildning i Reumatologi 15hp
  • vidareutbildning i Reumatologisk farmakoterapi 7,5hp

Är vi rätt för dig?


Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet och som vill satsa på din egen professionella roll som sjuksköterska. Du bör ha ett öppet sinne och vara flexibel samt vara självständig i ditt arbete. Du ska trivas med den medicinska och återkommande patientgruppen. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänstgöringsgrad och tillträde är enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt måndag till fredag. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum. Så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss! Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.