Tillbaka

Specialistläkare eller överläkare till thoraxanestesi och intensivvård

Referensnummer AS866/2022
Sista ansökan 2022-08-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På thorax arbetar vi med avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Visste du att vi var en av de första klinikerna i landet som utförde hjärtoperationer med hjärt-lungmaskin? Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete. Det är ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete som har lett fram till den högeffektiva verksamhet vi har i dag. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång. Är du specialistläkare/överläkare inom anestesi och intensivvård utan längre erfarenhet av thoraxanestesi kommer du få handledning och utbildning i thoraxanestesi och intensivvård. Patientsäkerhet, utveckling och effektivitet står i fokus.

Ditt uppdrag


Som anestesiolog vid sektionen för thoraxanestesi och intensivvård kommer du att vara en del av en klinik som utför ca 750 hjärtoperationer, inklusive TAVI, och 350 lungoperationer varje år. I uppdraget ingår även mekaniska kort- och långtidsassister samt ECMO-vård. Vi står även för intensivvård och anestesi för kardiologi- och lungmedicinpatienter. Arbetet växlar mellan thoraxoperation och TIVA. Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av randande ST-läkare. Ditt bidrag till enhetens forskning, utveckling och undervisning är viktigt för oss. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. För överläkartjänst krävs disputation i enlighet med Akademiska sjukhusets kravspecifikation samt minst 5 års erfarenhet som specialistläkare varav minst 3 års erfarenhet av thoraxanestesi och intensivvård.
Aktiv forskning är meriterande. Är du meriterad kan utrymme för klinisk forskningstid beredas.

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett och uttalat intresse för vårt område. För att lyckas bör du vara en teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta tillvara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på sektionen thoraxanestesi och intensivvård, tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson tfn 018-611 00 00 (vxl) 
Sektionschef Ulrica Alström tfn 018-611 00 00 (vxl)
Facklig företrädare Gunnar Strandberg Läkarförbundet UAL nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.