Tillbaka

Är du vår nya konsultsjuksköterska för barn med cancer?

Referensnummer AS785/2022
Sista ansökan 2022-07-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans?.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta inom barnonkologi. Du arbetar på barnonkologen och har ett uppdrag som konsultsjuksköterska på 60% av din tjänst och övriga 40% arbetar du kliniskt i vår verksamhet.

Barnavdelningen för blod och tumörsjukdomar 95A är en vårdavdelning för barn i åldrarna 0-18 år med tillhörande dagvård och mottagning. Vi bedriver högspecialiserad barnonkologi och är ett av Sveriges fyra kompletta centran som tar emot för utredning, diagnos och behandling från hela regionen. Till verksamheten hör även en forskningsdel. Vi har bra möjligheter till utbildning och fortbildning.

Dina arbetsuppgifter som konsultsjuksköterska


- Att förmedla kunskap om cancer till det sjuka barnets skola och förskola.
- Att medverka vid lokala/regionala träffar som berör barn med cancer.
- Att samordna multiprofessionellt team.
- Att handleda och utbilda personal i omvårdnad av barn och ungdomar med cancer enligt senaste forskningsrön nationellt och internationellt inom såväl medicin som omvårdnad.
- Att ha kontakt med barncancercentrum, länssjukhus, regionhabilitering och andra kliniker där barn och ungdomar med cancer vårdas.
- Att föreläsa, anordna utbildningsdagar, föräldraträffar och tonårsträffar.
- Du kommer att ingå i såväl lokalt som nationellt nätverk för konsultsjuksköterskor med syfte att utbyta erfarenhet och kunskap.
- Att i samrådmed övrig personal vara ett stöd för barn och ungdomar med cancer och deras familjer där det ingår att informera om behandling, komplikationer och framtida biverkningar av sjukdom och behandling.

Dina arbetsuppgifter som konsultsjuksköterska


Som sjuksköterska på barnonkolgen arbetar man tillsammans med vårdteamet, bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska och paramedicinare, nära det sjuka barnet och dess familj. Du har högspecialiserade arbetsuppgifter bland annat i form avancerad läkemedelshantering, provtagning, handhavande av centrala infarter samt undervisning och förberedelser av barn och deras familjer.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom barnsjukvård. Mångårig erfarenhet av arbete inom barnonkologi är meriterande. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning. Verksamheten som konsultsjuksköterska är ett samarbete med barncancerfonden men arbetsgivaransvar och arbetsledning kommer att ligga på sektionen för blod och tumörsjukdomar hos barn.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Johansson, 018-6119319
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.