Tillbaka

Sjuksköterska- akutmottagningen för infektionssjukdomar

Referensnummer AS858/2022
Sista ansökan 2022-07-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Infektionsmottagningen är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde. Här får du en unik blandning av arbete på akutmottagning och traditionellt mottagningsarbete.

Vi erbjuder dig en och lärorik miljö där alla yrkeskategorier arbetar nära tillsammans med våra patienter i fokus. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din sjuksköterskeroll. Här kommer du att arbeta i en trygg grupp med hög kompetens, lång erfarenhet och god stämning.

Ditt uppdrag


På akutmottagningen för infektionssjukdomar tar vi hand om patienter med akuta infektionstillstånd. Hos oss arbetar du med triagering, medicinska frågor, omvårdnad och flödeslogistik. Arbetet här är mycket varierande. Som sjuksköterska hos oss ingår även, vaccinationer och arbete på vår polikliniska mottagning där vi behandlar patienter med pågående infektioner och immunbrist. Du arbetar både självständigt och i team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Under vinterhalvåret, då vi har som högst belastning, strävar vi efter att ha en ledningsansvarig sjuksköterska (LAS) dagtid som ansvarar för patientflödet på hela mottagningen. Vi har sedan pandemins start nattöppet. Vi behöver fler sjuksköterskor till dag/kväll och helg. Vi har sex slussrum och tre vanliga rum.

Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och indivianpassat schema i den mån det är möjligt.  Hos oss är det viktigt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter och vi värdesätter ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt. Hos oss tar vi tillvara på dina idéer och din kreativitet. Du får möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, vill arbeta dag/kväll/helg, möjlighet till rotation/delad tjänst finns. Akutvårdserfarenhet är meriterande men vi värdesätter även ett genuint intresse för akutsjukvård.

Din kompetens


Hos oss är det viktigt att du är intresserad av kvalité, vårdutveckling och patientsäkerhet. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.  Hos oss består arbetet av personliga kontakter och vi vill att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, en god kommunikatör och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för ett gott samarbete i vårt team. Du har förmåga att se varje patients behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Dag/kväll och helg med möjlighet till rotation/delad tjänst, Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt.

Om du tror att arbetet här kan vara något för dig skicka in en ansökan.  Du får gärna att komma förbi och hospitera hos oss. På infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning. Vi erbjuder fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anette Nilsson 018 611 35 70
Facklig representant Amelie Lidén 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.