Tillbaka

Vårdsystemsamordnare med inriktning tillgänglighet på Akademiska sjukhuset

Referensnummer AS852/2022
Sista ansökan 2022-07-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vårdsystemsstödsenhetens huvuduppdrag är att proaktivt och löpande stötta verksamheten i Cosmics funktionaliteter. I basuppdraget ingår att ha övergripande kunskap om de regelverk som styr väntetider i vården samt att stödja, vägleda och informera verksamheterna enligt befintligt regelverk.
Tillgänglighetsarbetet, med syftet att korta patienternas väntan till vård, drivs nationellt genom lagstiftning, statsbidrag och uppdrag från SKR, inom Region Uppsalas olika förvaltningar, inom Akademiska sjukhuset centralt och inom sjukhusets olika verksamhetsområden. Arbetet är mångfacetterat och inkluderar såväl extrasatsningar inom mottagningar och operationsverksamheter, slussningar av patienter till privata vårdgivare som inte kan omhändertas inom vårdgarantins laggränser. Vidare drivs ständigt validerings- och kvalitetssäkringsarbete av väntetidsdata inom Akademiska sjukhuset centrala väntetidsnätverk där varje verksamhetsområde också har lokala väntetidsnätverk som ska driva frågorna om väntetider i vården lokalt inom sjukhuset.

Ditt uppdrag


I rollen som vårdsystemsamordnare är du kontaktperson för Akademiskas verksamhetsområden vad gäller väntetider i vården och tillgänglighetsarbetet. Det innebär att du hanterar specifika verksamhetsfrågor som rätt registreringar, statistik och utdatafrågor, framtagande och tillämpning av lokala arbetsrutiner. En stor del av ditt uppdrag handlar om att stödja och utbilda verksamheten utifrån medarbetarnas kunskap och förutsättningar. Du arbetar tillsammans med kollegor inom enheten och deltar i sjukhus- och regionövergripande arbetsgrupper och nätverk.

Dina kvalifikationer


Du har mycket goda kunskaper inom Cosmics olika funktionaliteter och adekvat utbildning för uppdraget. Du är bra på att kommunicera och att identifiera och lösa problem. Du har förmågan att förstå komplexa system och har också en pedagogisk förmåga som är anpassad efter användarens kunskap och behov. Du drivs av att utveckla och förbättra, och har lätt att skapa förtroendefulla relationer. Du är självgående men trivs också att vara en del av ett team. Tjänsten ställer stora krav på samarbete med många olika parter inom och utanför sjukhuset och personliga egenskaper är av avgörande betydelse.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en heltidsanställning till och med 2023-12-31 med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Anna Sundequist Steen, chef vårdsystemstödsenheten, 018-611 21 89
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.