Tillbaka

Specialistläkare/BÖL/ÖL med inriktning gastroenterologi och nutrition

Referensnummer AS840/2022
Sista ansökan 2022-07-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Barngastrocentrum är en verksamhet med nära samarbeten både inom Akademiska barnsjukhuset, med barnsjukhusen i region Mellansverige och även med andra delar av landet. Vi arbetar teambaserat med hela spektrat av barngastroenterologi och nutrition på sekundär och tertiär nivå. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna och handledningsvilliga kollegor med bred barnmedicinsk kompetens. Forskning och undervisning är viktiga inslag i vår verksamhet.

Ditt uppdrag


I uppdraget ingår kliniskt arbete på mag-tarmmottagningen för barn och ungdom, i dagvårdsverksamheten och som barngastroenterologisk konsult. Roterande ansvar för vår elektiva vårdavdelning samt jourtjänstgöring ingår.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialist i barn-och ungdomsmedicin som vill subspecialisera dig inom gastroenterologi och nutrition, eller som redan har subspecialiserat dig inom området. Klinisk erfarenhet inom pediatrisk gastroenterologi och nutrition beaktas, samt erfarenhet av forskning inom ämnesområdet. 

Din kompetens


Du gillar att arbeta i team tillsammans med andra vårdprofessioner och vill vara med och utveckla verksamheten i en stimulerande akademisk miljö. Mycket stor vikt vid tillsättning av tjänsten läggs vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare (beroende på professionell bakgrund). Tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad 100%. Provanställning på sex månader kan förekomma. Jourtjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef specialiserad pediatrik, Åsa Neuman tel. 018-611 59 99
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli tel. 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.