Tillbaka

Specialistläkare till äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Referensnummer AS839/2022
Sista ansökan 2022-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Nu söker vi en specialistläkare med tjänstgöring på äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet, sektionen för psykosvård- och rättspsykiatri. Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är en specialistenhet som arbetar med patienter över 65 år. Då enheten har ett länsuppdrag arbetar vi både med mottagningsbesök samt hembesök. Vårt uppdrag är demensutredning, ställa diagnos, behandla och följa upp äldre patienter med psykiatrisk samsjuklighet samt att arbeta konsultativt mot övriga enheter och vårdgrannar.

Ditt uppdrag


Som specialistläkare hos oss kommer du att arbeta med psykiatrisk diagnostik, utredning av kognitiv svikt samt bedömnings-och behandlingsarbete. Tillsammans med sjuksköterskor, skötare, socionom och övriga läkare ansvarar du för behandlingen av en skör patientgrupp. Hos oss får du möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med patienter, närstående och kollegor. Vi har regelbunden handledning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri, geriatrik eller äldrepsykiatri. 

Din kompetens


Som person är du ansvarstagande, nyfiken, noggrann, har god kommunikationsförmåga och tycker om att arbete i team. Stämmer detta in på dig kan äldrepsykiatri vid Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Intervjuer sker löpande. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef Tarja-Leena Kirvesniemi, tel. 070-32 60 509
Maria Holstad Högberg, överläkare, tel. 070-611 23 66
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.