Tillbaka

Undersköterska på hematologavdelning 101A

Referensnummer AS824/2022
Sista ansökan 2022-07-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi vårdar patienter med sjukdomar som rör blodet och benmärgen. Exempel på hematologiska sjukdomar är akut och kronisk leukemi, myelom, lymfom, polycytemia vera och myelodysplastiskt syndrom. En av våra specialiteter är stamcellstransplantationer och vi är ackrediterade för allogena transplantationer vilket innebär att vi har fått en europeisk kvalitetsstämpel som vi är mycket stolta över. Avdelningen ligger i 101-huset och har stora ljusa ytor. Avdelningen har 18 vårdplatser vilka är fördelade på tre team.

Ditt uppdrag


Som undersköterska på avdelningen ansvara du för den basala omvårdnaden. Du har ansvaret för patienterna inom ett vårdlag men förväntas ha en nära kommunikation med övriga undersköterskor för att tillgodose alla patienters basala omvårdnadsbehov. Dina arbetsuppgifter är bland annat men inte begränsat till

-Daglig hygien av patient (övre- och nedre toalett)
-Munvård
-Vändschema
-Kontroll av vitala parametrar
-Kontroll av blodsocker
-Se till att patienterna har rena sängkläder samt rena patientkläder
-Dela ut matbrickor
-Jobba proaktivt med att erbjuda mellanmål samt se till att patienterna alltid har något att dricka
-Registrera kost- och vätskelistor samt att dokumentera värdena i Cosmic
-Dokumentera och uppdatera omvårdnadsstatus i Cosmic
-Rengöring av arbetsytor och förråd

Eftre uppvisad skicklighet i den basala omvårdnaden finns möjlighet till delegering i provtagning, KAD samt delegering att bistå vid biopsitagning och LP.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska och har några års erfarenhet som undersköterska. Erfarenhet från sjukhusarbete är meriterande.

Din kompetens


Du ska vara lyhörd, ha lätt att samarbeta, god organisatorisk förmåga samt snabbt kunna ställa om till nya arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Margarita Kalafati, gruppchef 018-6175139
Ida Lindgren, gruppchef 018-6114099
Facklig kontaktperson Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.