Tillbaka

Tandhygienist till Akademiska sjukhuset

Referensnummer AS818/2022
Sista ansökan 2022-07-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Den käkkirurgiska sektionen med 46 medarbetare omfattar förutom käkkirurgi, käk- och ansiktsröntgen, käkortopedi och orofacial medicin, egen steril- och operationsavdelning och CBCT röntgen. Sektionen bedriver forskning med hög aktivitet i samarbete med Uppsala universitet och flera internationella samarbetspartners inom akademi och industri. Vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt SS-EN 15224 och ISO 9001. Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt regionens två rikssjukvårdsuppdrag, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter.

Ditt uppdrag


Du är del i ett team som ansvarar för munhälsovården för våra olika patientgrupper där mycket av ditt arbete handlar om att infektionssanera patienter inför och under cytostatika- och strålbehandling, organtransplantation och hjärtklaffkirurgi. Du är en viktig del i vårt omhändertagande av patienter med slemhinnesjukdomar manifesterade i munhålan, de patienter som har behov av munvård före och efter omfattande kirurgiska ingrepp i munhålan. Patienterna är ofta infektionskänsliga och/eller blödningsbenägna.

Som tandhygienist hos oss arbetar du med såväl vuxna, ungdomar som barn med varierat vårdbehov. Du kommer att ha ett omväxlande arbete där du förväntas ta ett stort ansvar för upplägget av den egna arbetsdagen och för de patienter som behöver din hjälp, alltid med stor möjlighet till samarbete och kunskapsutbyte med erfarna kollegor. Hos oss har du goda chanser till att kunna vidareutveckla dig och vi ser gärna att du har ett intresse för forskning.

Dina kvalifikationer


Legitimerad tandhygienist. Erfarenhet av sjukhustandvård, utbildning och utvecklingsarbete är meriterande. 

Din kompetens


Du är strukturerad, positiv och kvalitetsmedveten. Du har lätt att arbeta nära och i samsyn med gruppen men också förmåga att arbeta självständigt och har initiativförmåga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som flexibilitet, initiativförmåga och samarbetsförmåga. Du behärskar det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en god arbetsmiljö med både personliga och professionella utvecklingsmöjligheter. En tillsvidareanställning hel- eller deltid efter önskemål, med tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Marcela Walter  018-611 23 69, marcela.walter@akademiska.se
Facklig kontakt SRAT Monica Edling 0707353350, monica.edling@akademiska.se 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.