Tillbaka

Avdelningschef till ätstörningsenheten för vuxna

Referensnummer AS809/2022
Sista ansökan 2022-07-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Affektiva sektionen söker en engagerad och driven avdelningschef till ätstörningsenheten för vuxna med uppdrag att utveckla enheten in i framtidens högspecialiserade vård.

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är specialistpsykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län.

Vi har nu fått glädjande besked om tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva Nationell högspecialiserad vård för svåra ätstörningar från december 2023, varför vi nu omorganiserar vår nuvarande ätstörningsverksamhet. Våra befintliga 4 vårdplatser i heldygnsvård slås organisatoriskt ihop med ätstörningsöppenvård. Till denna nya ätstörningsenhet behöver vi en ny avdelningschef.

Vår ätstörningsvård präglas redan idag av ett modernt synsätt på både diagnostik och vårdinnehåll. På ätstörningsenheten arbetar olika professioner i team kring patienterna och vi strävar dagligen efter att vara en attraktiv arbetsplats där anställda har inflytande samt känner delaktighet, arbetsglädje och yrkesstolthet. Både heldygnsvårdens och öppenvårdens gemensamma mål är att tillsammans få till en bra vårdkedja och standardiserade vårdprogram för våra patienter.

Ditt uppdrag


I och med att öppenvård och heldygnsvård nu slås ihop som ett led i att kommande år starta upp Nationell högspecialiserad vård och utöka verksamheten, kommer du som avdelningschef vara central och drivande i denna process. Du leder avdelningen och har ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och verksamhet i nära samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare. Du ger medarbetarna daglig ledning och styrning samt genomför årliga medarbetar- och lönesamtal. Du ingår i sektionen för affektiva sjukdomars ledningsgrupp och är direkt underställd biträdande verksamhetschef.

Dina kvalifikationer


Du har högskoleexamen med inriktning som arbetsgivaren bedömer är relevant för uppdraget. Det är meriterande med erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvård och erfarenhet av psykiatrisk vård av vuxna.

Din kompetens


Du har förmågan att både inspirera till och genomföra förändring och utveckling, och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och kommunikativ. God samarbetsförmåga krävs av dig då ätstörningsenheten har ett tätt samarbete internt med andra mottagningar/avdelningar och med andra vårdgrannar. Samarbetsformerna kommer framgent att fördjupas ytterligare mot andra regioner i och med att vi tilldelats tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten som avdelningschef innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett treårigt förordnande som avdelningschef. Tillträde sker enligt överenskommelse, tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret och du kommer även få fylla i en hälsodeklaration.

Vill du veta mer?


Bitr verksamhetschef Tea Sundsten 018 - 611 74 84, tea.sundsten@akademiska.se
Fackliga företrädare nås via växeln 018 - 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.