Tillbaka

Biträdande överläkare till urologi

Referensnummer AS799/2022
Sista ansökan 2022-07-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet och ditt uppdrag


På verksamhetsområde urologi arbetar vi på mottagning och vårdavdelning samt har full operationsverksamhet. Vi är modernt utrustade och utför all urologisk kirurgi. En tredjedel av verksamheten utförs mot regionen, bland annat stor uro-onkologisk kirurgi, proteskirurgi, urinavledning, laparoskopi samt robotassisterad kirurgi. Tjänsten är inriktad på avancerad njurcancerkirurgi.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare inom urologi med dokumenterad kunskap om avancerad njurcancerkirurgi. För oss är det viktigt att du långsiktigt vill bidra till den fortsatta utvecklingen inom ditt specialområde samt arbeta för klinikens olika övriga gemensamma uppdrag. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativförmåga, flexibilitet och samarbetsförmåga. Du ska vara bakjourskompetent och pågående forskning är meriterande.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Jour och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Ansökan kommer att granskas av sakkunniggrupp för uppfyllelse av Akademiska sjukhusets formella krav på biträdande överläkartjänst.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Eva Johansson, 018-611 46 40, eva.m.johansson@akademiska.se
Facklig representant UAL, Sam Ladjevardi 018-611 46 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.