Tillbaka

Dietist psykiatri

Referensnummer AS794/2022
Sista ansökan 2022-07-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du rätt för oss?


Vi söker dig som är legitimerad dietist och som är intresserad av området psykisk ohälsa. Tjänsten är inriktad på barn, unga och vuxna patienter inom Uppsala psykiatri. Du uppskattar att arbeta både konsultativt och kliniskt och du ser det som stimulerande att kunna bidra i flera olika behandlingsteam.

Vår verksamhet och ditt uppdrag


Psykiatrin i Uppsala bedriver högspecialiserad vård för barn, unga och vuxna med psykisk ohälsa och som dietist har du en central och viktig roll. Tjänsten är fördelad mellan barn- och ungdomspsykiatrin 70% och vuxenpsykiatrin 30%. 

Huvuddelen av tjänsten är placerad inom BUP och du kommer organisatoriskt vara placerad på den neuropsykiatriska enheten. Inom BUP är det fokus på behandling individuellt och i grupp av barn med aptitnedsättning, övervikt eller fetma relaterat till läkemedelsbehandling. Även behandling av barn med selektivt ätande förekommer. 

De aktuella mottagningarna och avdelningarna i vuxenpsykiatrin är Unga vuxna samt psykosvårdens ungdomsteam. Patienterna inom vuxenpsykiatrin uppfyller främst kriterier för affektiva tillstånd så som depression, bipolärsjukdom samt nyinsjuknande med psykossjukdom. Inom vuxenpsykiatrin har du huvudsakligen en konsultativ roll i våra behandlingsteam, men det ingår också bedömningar och kortare behandlingskontakter.  

Inom både BUP och vuxenpsykiatrin görs näringsberäkningar samt förskrivning av nutritionsprodukter. Även utbildning av personal samt föreläsningar för patienter, föräldrar och andra anhöriga kan förekomma. Det finns utrymme att forma sitt eget arbete och det finns goda möjligheter till fortbildning. 

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad dietist. Du har erfarenhet av arbete med både barn och vuxna. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri eller att du på annat sätt kommit i kontakt med våra patientgrupper samt att du har intresse av att arbeta inom verksamheter där det är fokus på Kognitiv beteendeterapi (KBT). Du tycker om att arbeta i multiprofessionella team, är positiv och engagerad och vill bidra till att enheternas arbete och rutiner utvecklas på ett positivt sätt. Du har god samarbetsförmåga och ett flexibelt arbetssätt. Eftersom du jobbar med kollegor vid olika avdelningar och mottagningar uppskattar du att arbetet är omväxlande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är ett vikariat fram till 230430. Tjänsten är fördelad på barn- och ungdomspsykiatri 70% och vuxenpsykiatri 30%, men har sin grundplacering vid barn- och ungdomspsykiatrin. Arbete sker på dagtid, måndag till fredag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Helena Eriksson, avdelningschef neuropsykiatriska enheten för barn och ungdomspsykiatri 018 611 79 18, Helena.T.Eriksson@Akademiska.se 
Katarina Källman,avdelningschef Unga vuxna 018 617 22 57, katarina.kallman@akademiska.se  
Åsa Wicklén, avdelningschef psykosvårdens ungdomsteam 018 611 87 81, asa.wicklen@akademiska.se 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.