Tillbaka

Arbetsterapeut inom handkirurgi och ortopedi

Referensnummer AS793/2022
Sista ansökan 2022-07-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en arbetsterapeut till vårt väl inarbetade team på handkirurgmottagningen samt ortopedavdelningen, Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

Som medarbetare hos oss ingår du i teamet bestående av handkirurger, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare. Till vår mottagning kommer patienter i alla åldrar, allt ifrån barn med medfödda missbildningar till stora handtrauman. Här bedrivs högspecialiserad vård och våra patienter kommer från hela regionen. 

Arbetet innebär framför allt kliniskt mottagningsarbete. I dina arbetsuppgifter ingår pre- och postoperativ bedömning och konservativ behandling med träning efter handskador och kirurgiska ingrepp. 
En stor del av arbetet innebär utprovning av prefabricerade ortoser samt individuellt utformade ortoser.  
Dina arbetsuppgifter på avdelningen består i bedömning av ADL förmåga, kontroll av hjälpmedelsbehov inför hemgång från avdelning, såsom tex rullstolsutprovning och hygienhjälpmedel samt kontakt med regionen och kommunen för bostadsanpassning och överrapportering.   

Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor, och kommer att erbjudas en god introduktion och handledning. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar och du blir erbjuden en handledare/kontaktperson. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom månatliga professionsmöten, där arbetsterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet, liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten. 

Är du den vi söker?


Du bör vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av handkirurgisk rehabilitering. 

Vi tror att du har intresse för kliniskt utvecklingsarbete. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är inte bara en skicklig arbetsterapeut, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100% från nu eller enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ingrid Blankenau 018-617 58 60 
Facklig kontaktperson, Sveriges Arbetsterapeuter 018- 611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Obs! Intervjuprocessen kan dröja något i och med semesterperiod.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.