Tillbaka

Psykolog till KIA/A-teamet

Referensnummer AS786/2022
Sista ansökan 2022-07-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en psykolog till KIA/A- Kontextuella Insatser för Autism/ADHD, Barn- och ungdomspsykiatrin

Vår verksamhet


KIA/A är ett tvärprofessionellt specialistteam inom barn- och ungdomspsykiatrins intensiva öppenvård. Teamet arbetar med insatser för barn och ungdomar med autism och/eller ADHD som har låg funktionsnivå och tilläggsproblematik i form av affektiva svårigheter, isolerande beteenden alternativt någon beteendestörning. Insatserna riktas till individ, familj och den större kontexten kring barnet/ungdomen, i syfte att höja funktionsnivån. En del av arbetet sker hemmiljö. I arbetet ingår att via samverkan med andra samhällsaktörer arbeta för ett vidmakthållande efter insatsens avslut. Det intensiva arbetet pågår i 6 månader och därefter följs familjerna lågintensivt i vidmakthållande syfte i ytterligare 3 månader.

I teamet finns tillgång olika professions- och kunskapsperspektiv. Grundutbildningar som finns representerade är socionom, sjuksköterska och specialpedagog. Vidareutbildningar finns i nuvarande team inom psykoterapi (KBT och systemisk) och psykiatri. Vi månar om att tillvarata teamets samlade kompetens då vi kartlägger och skräddarsyr insatser för familjerna samt utvecklar våra arbetsmetoder generellt. Vi arbetar i par runt varje familj. Teamet har regelbunden handledning med extern handledare.

Ditt uppdrag


Som en del av KIA/A-teamet bidrar du med dina specifika kvalifikationer och kompetenser. Du medverkar till att kartlägga, skräddarsy och genomföra insatser för familjerna utifrån ditt kunskapsperspektiv som psykolog. Du deltar också i ett arbete som handlar om att utveckla våra arbetsmetoder generellt.

Dina kvalifikationer


Du som söker har en psykologexamen. Du har erfarenhet och intresse för psykologisk behandling i komplexa ärenden där anpassningar behöver göras utifrån funktionsnivå och familjernas förutsättningar. Du har erfarenhet av att arbeta med barn med neuropsykiatriska svårigheter och deras vårdnadshavare. Du behöver också kunna och intressera dig för bedömning och utredning då det ibland behöver tas ett omtag kring diagnostiken hos patienterna. Som psykolog i teamet blir du också en viktig del i att driva arbete kring utvärdering/uppföljning av insatsen, så intresse av detta är nödvändigt.

Meriterande: Vi ser gärna att du som psykolog har intresse för att bevaka forskningsfältet och utveckla vårt arbete därefter. Det är också meriterande om du har erfarenhet eller utbildning i familjeterapi/-behandling.

Övriga praktiska förutsättningar: Körkort är ett krav. Du behöver också kunna vistas i hem där djur finns. Inför tillsättning av tjänst tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Din kompetens


Vi ser att du som söker har en god samarbetsförmåga och en öppenhet för nya/andra kunskapsperspektiv. Du är en stabil person med god självkänsla och en trygghet i din professionella roll. Du är pedagogisk samt har förmåga att se situationer i ett helhetsperspektiv. Du är driven och kreativ och har nära till att se lösningar på komplexa problem.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ylva Kuzmicki 018-611 01 04
Avdelningschef Helena Eriksson 018-611 79 18
Socionom/psykoterapeut Anna-Lena Vigren 018-611 22 57
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.