Tillbaka

Arbetsterapeut med intresse för onkologi

Referensnummer AS779/2022
Sista ansökan 2022-07-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu söker vi en arbetsterapeut inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering arbetar flera arbetsterapeuter, vilket innebär nära kollegialt utbyte och stöd. Du kommer att fördela din tid mellan onkologi och kirurgi där du i huvudsak kommer att träffa inneliggande patienter som behandlas för sin onkologiska sjukdom och/eller genomgår cancerkirurgi eller annan kirurgi. Samtliga vårdavdelningar är belägna i nyrenoverade lokaler, vilket innebär att det finns miljömässiga förutsättningar för att genomföra aktivitetsbedömningar med kvalitet.

Ditt uppdrag


Som arbetsterapeut inom onkologi och kirurgi ansvarar du för bedömning och utredning av tidigare och nuvarande aktivitetsförmåga och kognition. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av bedömning inom området p-adl och kognition samt förskrivning och utprovning av hjälpmedel för en trygg och säker vård. Det innebär därför att du kommer att ha en viktig roll i utskrivningsplaneringen kring patienten tillsammans med övriga teamet på respektive avdelningar. Andra arbetsuppgifter som förekommer är att arbeta aktivt med informationsförmedling och strategier som syftar till att stödja patienter till ett hållbart aktivitetsliv. Arbetet kommer att innebära en nära kontakt med patienter, personal och närstående vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga, bemötande och flexibilitet.

Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering arbetar vi utifrån ett strukturerat arbetssätt, och jobbar just nu med att beskriva våra uppdrag och insatser utifrån den arbetsterapeutiska processmodellen OTIPM. Vi har kontinuerliga professionsträffar med övriga arbetsterapeuter inom medicinsk och onkologisk rehabilitering med syfte att vidareutveckla det kliniska arbetet tillsammans, där flera av oss har eller bedriver pågående vidarestudier inom arbetsterapi. Inom området onkologi finns flera förbättringsområden så därför ser vi gärna att du är intresserad av förbättringsarbete och att prova olika arbetssätt.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad arbetsterapeut som gärna har några års yrkeserfarenhet inom slutenvård och/eller intresse för cancerrehabilitering. Det är meriterande om du har magisterexamen och erfarenhet av att handleda studenter. Självklart är även du som är ny i din roll som arbetsterapeut välkommen att söka, då vi anpassar introduktionen efter dina behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Du gillar att arbeta självständigt och känner dig trygg i din roll. Erfarenhet av att utföra kognitiva bedömningar är meriterande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en heltidstjänst som arbetsterapeut med din placering inom onkologi och kirurgi med tillträde enligt överenskommelse. Som arbetsterapeut hos oss ingår du i yrkesnätverk på sjukhuset och har möjligheter till vidareutveckling både internt och externt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Andrea Lundkvist 018-617 37 33
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.