Tillbaka

Biträdande avdelningschef affektiv mottagning 2

Referensnummer AS775/2022
Sista ansökan 2022-07-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet.

Affektiv mottagning 2 bedriver verksamhet för personer över 25 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling för patienter med svår affektiv och/eller svår ångestsjukdom eller personlighetssyndrom. Mottagningen utreder och behandlar också till viss del neuropsykiatriska tillstånd, hos de patienter som redan har sin kontakt på den affektiva mottagningen.

Vi är en välfungerande mottagning och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer, kuratorer, skötare, receptionist och medicinska sekreterare. Vi arbetar i team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt goda flöden för de olika patientgrupperna. Vi finns i moderna lokaler där heldygnsvård, öppenvård och akutvård för psykiatri är samlade under ett och samma tak.

Ditt uppdrag


Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du kommer att arbeta halvtid som biträdande avdelningschef och halvtid kliniskt arbete på mottagningen. Tjänsten är förlagd på dagtid, måndag – fredag. 

Som biträdande avdelningschef har du tillsammans med avdelningschefen ett gemensamt ansvar för ekonomi, personal och kvalitet samt ansvar för att leda, följa upp och utveckla verksamheten Du strävar efter att skapa goda arbetsförutsättningar för mottagningens medarbetare. Du tillsammans med avdelningschef och medicinskt ledningsansvarig läkare kommer att utgöra mottagningens ledningsgrupp. Som biträdande avdelningschef är du ansvarig för arbetet med mottagningens vårdprocesser.  I ditt kliniska arbete kommer du att arbeta tillsammans med andra professioner, utföra både akuta och planerade besök, ansvara för bedömning och uppföljning av patienter Du kommer att regelbundet delta i team- och behandlingskonferenser på mottagningen.

Dina kvalifikationer


Du har en högskoleutbildning med relevans för hälso- och sjukvården och erfarenhet av psykiatrisk verksamhet. Vi ser gärna att du har tidigare chef/ledarskapserfarenhet.

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning inom din profession med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år, biträdande avdelningschef på 50% och kliniskt arbete på 50%.  Tillträde sker enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Tony Bengtsson 070–661 52 91
Facklig kontaktperson vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.