Tillbaka

Psykolog till ätstörningsenheten för vuxna

Referensnummer AS751/2022
Sista ansökan 2022-07-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Akademiska sjukhuset har från Socialstyrelsen fått beviljat att driva nationell högspecialiserad vård (NHV) för ätstörning med start i december 2023. Detta innebär att ätstörningsenheten står inför en spännande framtid med att ställa om och utvidga sina behandlingsinsatser så vi kan erbjuda högspecialiserad vård till patienter inom hela Mellansverige. Ätstörningsenheten för vuxna är i skrivande stund en öppenvårdsenhet inom psykiatrin i Uppsala men där vi just nu omorganiserar så även 4 heldygnsvårdsplatser kommer ligga under Ätstörningsenheten och förbereder en expansion av hela enheten.

Vår målgrupp är personer från 18år med medelsvår till svår ätstörning. Vi arbetar i ett multiprofessionellt team med läkare, psykologer, skötare, dietist och medicinsk sekreterare och vi har ett nära samarbete med heldygnsvården.

Ett viktigt inslag i vår behandling är psykologisk behandling för ätstörning, där vi jobbar med KBT-E enligt Christopher Fairburns modell. Utöver KBT-behandling sker också många andra insatser från teamet såsom läkemedelsbehandling, samtalsinsatser, kostrådgivning, måltidsstöd och anhörigföreläsningar. Våra behandlingar anpassas alltid utifrån patientens diagnos och svårighetsgrad, där heldygnsvård i vissa fall kan vara första insatsen för att sedan följas av dagsjukvård och individuella sessioner på vår enhet i öppenvården.

Ditt uppdrag


Som psykolog har du en viktig roll. Du gör bedömningar, neuropsykiatriska utredningar och bedriver psykologisk behandling, oftast individuellt, men även i grupp. Utöver behandlingsarbetet är du med och arbetar i utvecklingsarbetet inför NHV. Det kan vara aktuellt med konsultationer och utbildningsinsatser till andra medarbetare inom psykiatrin eller till vårdgrannar. Då vi samarbetar med övriga psykiatrin, andra vårdgivare och myndigheter blir arbetet både inspirerande och varierat. Du har regelbunden handledning och du har alltid tillgång till dina kollegor i teamet. Då vi befinner oss på ett universitetssjukhus kan enheten vara delaktig i klinisk forskning och det finns möjligheter till kompetensutveckling.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning inom KBT. Det är meriterande om du har erfarenhet av KBT-behandling för patienter med ätstörning. Det är också meriterande om du har arbetat inom psykiatrin eller på annat sätt kommit i kontakt med våra patientgrupper. Du tycker om att arbeta i team, är engagerad i patientgruppen och vill bidra till att enhetens arbete och rutiner utvecklas på bästa sätt i samråd med kollegor och chef. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Patrik Molarin 018-611 24 18
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tveka inte att skicka din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.