Tillbaka

Vi söker assistenttandläkare inom käkortopedi

Referensnummer AS731/2022
Sista ansökan 2022-08-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastikkirurgi och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet plastik- och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård i nära samarbete mellan olika specialiteter. Hela verksamhetsområdet har knappt 200 medarbetare. Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och SS-EN 15224:2012.

Den käkkirurgiska sektionen är en multidisciplinär arbetsplats med drygt 45 medarbetare med specialistverksamhet inom käkkirurgi, orofacial medicin, käk- och ansiktsröntgen och käkortopedi.

Hos oss arbetar käkortopeder (ortodontister) i nära samverkan med käkkirurger kring patienter med betydande käkställningsavvikelser till följd av underliggande läpp-, käk-, gom- (LKG-) spalttillstånd eller andra kraniofaciala tillstånd/syndrom. Inom LKG-teamet arbetar käkortopeder med LKG-patienter tillsammans med plastikkirurger, käkkirurger, ÖNH-läkare, psykologer, logopeder, koordinatorer m.fl. för att erbjuda högklassig vård enligt gängse vårdprogram. Den käkkirurgiska sektionen bedriver forskning i aktivt samarbete med Uppsala universitet och flera internationella samarbetspartners inom akademi och industri.

Ditt uppdrag


Hos oss kommer du som assistenttandläkare att få arbeta på toppen av din kompetens. Du förväntas ta stort egenansvar under handledning och med stöd av erfarna specialister. Du kommer primärt att arbeta med LKG-patienter och patienter med olika kraniofaciala tillstånd. Vi arbetar med bettutvecklingskontroller, ortodontisk behandling med avtagbar och fastsittande tandställningsapparatur, såväl som med mer komplicerade apparaturer vid käkkirurgiska behandlingar. I ditt uppdrag så kommer du att få arbeta såväl assisterande som delegerat under patientbehandling. Våra patienter är alltifrån nyfödda till vuxna. Ödmjukhet för att möta personer med stora olikheter är en grundförutsättning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som vill ta nästa steg i din utveckling inför en kommande ortodontisk karriär. Du är legitimerad tandläkare med minst ett års allmäntjänstgöring motsvarande heltid. Du ska ha ett dokumenterat intresse för ortodonti. Tidigare arbete som assistenttandläkare är meriterande.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där vi vill att du är strukturerad och har god samarbetsförmåga eftersom teamarbete, även tillsammans med andra medicinska specialiteter, förekommer dagligen. Goda kunskaper i svenska är en absolut förutsättning.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på del- eller heltid efter överenskommelse under 6 månader. För rätt individ finns det därefter möjlighet till förlängning, dock till maximalt 1,5 år. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Andres Rodriguez, verksamhetschef 018 – 611 11 57
Maryam Bergstrand, specialisttandläkare 018- 617 27 47
Rolf Lindman, specialisttandläkare 018- 617 16 88
Facklig företrädare för TT, Isabel Brundin 070- 508 13 10

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.