Tillbaka

Anestesisjuksköterska till thoraxoperation

Referensnummer AS681/2022
Sista ansökan 2022-07-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vill du arbeta på Thorax med ett unikt uppdrag?

Vi söker nu fler fantastiska kollegor som vill bidra med sina kunskaper och erfarenheter hos oss.

På thorax har vi ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och ett gemensamt ansvar för hela vårdkedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientflödet. Vi arbetar i team där effektivitet och patientsäkerhet står i fokus! På thoraxoperation får du chansen att bli en del av en högspecialiserad och spännande verksamhet där teamarbete är ett ledord. Vår operationsavdelning är en modern och högteknologisk enhet med fem operationssalar. Här utförs huvudsakligen hjärt- och lungoperationer såsom kranskärlsoperationer, klaffoperationer, lungcanceroperationer och andra ingrepp i thorax. På avdelningen bedrivs både planerad och akut thoraxkirurgi.

Om tjänsten


Som anestesisjuksköterska hos oss arbetar du i huvudsak med thoraxanestesi på vår thoraxoperationsavdelning. En del av vårt uppdrag handlar om att serva sjukhusets PCI -och arytmiverksamhet med anestesikompetens, vilket innebär att du även kommer att arbeta till viss del med högspecialiserad kardiologi.

Specifikt för thorax är att våra patienter under operation är uppkopplade mot hjärt-lung-maskin. Detta ställer höga krav på såväl ett välfungerande teamarbete som att arbetet på operationssalen utförs effektivt.

Tjänsten innebär arbete huvudsakligen på dagtid, men även arbete på kvällstid samt jour och beredskap ingår. Schemat läggs utifrån individuell schemaplanering.

Du är varmt välkommen på hospitering för att se vår verksamhet med egna ögon.

Vi erbjuder


  • tillsvidareanställning med lön och tillträdesdag efter överenskommelse.
  • en stimulerande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för både dig och verksamheten.
  • en individuellt anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenhet. Vi arbetar med mentorbaserad inskolning där du som ny medarbetare tilldelas 1–2 mentorer under inskolningsperioden. Introduktionsmaterialet är utformat som en checklista som du stegvis arbetar med tillsammans med mentorerna.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vi söker dig som
  • är engagerad och sätter alltid patienten i fokus.
  • tar ansvar för och arbetar mot gemensamma mål.
  • bidrar till ett gott samarbete och en god arbetsmiljö.

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med en specialistutbildning inom anestesisjukvård. Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är ny i rollen som anestesisjuksköterska.

Vill du veta mer?


Anna-Karin Hammarlund, avdelningschef 018- 611 16 85
Göran Fräki, gruppchef 018-611 29 04
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, 018-611 00 00 (vxl)

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.