Tillbaka

Detektivarbete i team - sjuksköterska med intresse för infektionssjukvård!

Referensnummer AS250/2022
Sista ansökan 2022-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Detektivarbete i team. Vi söker dig som är sjuksköterska med intresse för akut infektionssjukvård!
Vår verksamhet


Verksamhetsområde infektionssjukdomar söker dig som är intresserad av att arbeta med akuta infektionspatienter.

På infektion vårdas patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. Våra patienter har ofta andra grundsjukdomar som blir påverkade vid en infektion, vilket gör att vårt arbetssätt är att se hela människan. Vi är en akutvårdsavdelning där alla patienter kommer in via akutmottagningen eller via infektionsmottagningen. Infektionssjukvård handlar ofta om ett detektivarbete för att gemensamt försöka hitta orsaken till patientens infektionstillstånd.

Verksamhetsområde infektionssjukdomar står inför en spännande utvecklingsfas där vi söker fler engagerade medarbetare som är redo att tänka nytt. Vi har i början av året infört förändringar på avdelningen så som effektivisering av rond, daglig styrning samt hälsosammare arbetstider som en del i att skapa en ännu bättre arbetsmiljö. Förändringar som gemensamt bidrar till att stärka yrkesprofessionen och lyfta sjuksköterskan som omvårdnadsansvarig teamledare.

Vi arbetar i team kring patienten. På avdelningen finns undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, apotekare, receptarie, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, köksbiträde, kurator, medicinska sekreterare, receptionist, bemanningsassistent, utbildningssjuksköterskor samt kvalitetsansvarig sjuksköterska.

Varför börja jobba hos oss?


Hos oss får du en välstrukturerad introduktion på minst fyra veckor. Introduktionsprogrammet utformas individuellt tillsammans med våra utbildningssjuksköterskor och innehåller både kliniska och teoretiska pass för att du ska få en bra start hos oss.

Ett obligatoriskt kliniskt utvecklingsår (20% av din arbetstid) ingår för alla nyutexaminerade sjuksköterskor, där man får fördjupa sina kunskaper.

Utbildningstillfällen sker en gång i månaden tillsammans med övriga i personalgruppen. Kommer du som erfaren sjuksköterska finns även möjlighet att få gå vår interna utbildning inom infektionssjukvård eller att läsa vidareutbildning för att bli specialistsjuksköterska inom infektionssjukvård.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska. Du kan vara helt ny i yrket eller ha arbetat som sjuksköterska under en längre tid.

Din kompetens


Hos oss värdesätter vi ett positivt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och känner sig trygga. Är du nyfiken, initiativtagande, flexibel och samarbetsvillig då passar det här jobbet dig perfekt!

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, natt och helg.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?Tveka inte att höra av dig till någon av våra chefer:
Avdelningschef Ellen Gessbo Tiusanen 018-6114315
Biträdande Avdelningschef Mari Alvarsdotter 018-6115610
Biträdande Avdelningschef Julia Davidsson 018-6115609

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar och tillsätter fortlöpande så tveka inte att skicka in din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.