Tillbaka

Sjuksköterska till reumatolog- och hudavdelningen med start i höst

Referensnummer AS611/2022
Sista ansökan 2022-08-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi är en av sjukhusets utvecklingsavdelningar, vilket innebär att vi har ett särskilt uppdrag att utveckla vården genom att testa nya idéer och arbetssätt med patient och medarbetare i fokus.

Vår verksamhet


Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår.

Till våra sju vårdplatser kommer våra patienter i huvudsakligen planerat men även akut via vår egen mottagning eller dagsjukvård. Vi arbetar främst med utredning och behandling för våra patienter. Vid utredning består arbetet till stor del av djupgående anamnes, klinisk bedömning, provtagning samt förberedelser inför undersökningar. Våra behandlingspatienter kommer regelbundet för infusionsbehandling och som sjuksköterska har man här fokus på behandlingsresultat, övervakning och medicinteknik.

Dagtid bemannar vi med två sjuksköterskor och två undersköterskor, kvällstid är vi två sjuksköterskor och en undersköterska och på natten är vi en sjuksköterska och en undersköterska i tjänst.

Som en del i vårt utvecklingsarbete har personalen tillsammans arbetat fram nya arbetssätt med fokus på patientdelaktighet och kontinuerlig reflektion för medarbetarna. Vårt mål och vår ambition är att fortsätta hitta ytterligare vägar som leder till förbättrade arbetssätt för både medarbetare och patient. Där vi nu bland annat arbetar vidare med att lyfta sjuksköterskans roll i den specifika omvårdnaden, analysera våra reflektioner och arbeta vidare för att stärka vår arbetsmiljö och hälsosamma arbetstider.

Är vi rätt för dig?


Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska. Du trivs med att arbeta i en mindre personalgrupp och med den medicinska och återkommande patientgruppen. Vi ser det som viktigt att du har erfarenhet inom vården sedan tidigare. Vårt fokus är att bedriva en högkvalitativ vård där ett aktivt medarbetarskap är en självklarhet för oss.

Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.

Introduktion och fortsatt utveckling


  • Individuellt anpassad introduktion med regelbundna avstämningar med handledare
  • Interna föreläsningar och schemalagda utbildningstillfällen
  • Regelbunden klinisk handledning med fokus på rollen som sjuksköterska
  • Kliniskt utvecklingsår (KUÅ) - för dig som ny sjuksköterska
  • Professionssteget – för dig som erfaren sjuksköterska
  • Vidareutbildning i Reumatologi 15hp
  • Vidareutbildning i Reumatologisk farmakoterapi 7,5hp
  • Vidareutbildning i Diabetesvård 7,5hp
  • Vidareutbildning i Klinisk sårbehandling i praktiken 7,5hp

Villkor


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med arbete dag, kväll och natt alternativ enbart natt. Ett slutenvårdstillägg på 2000kr/månad för en 100% tjänstgöringsgrad erhålls utöver grundlön. Det tillkommer även en ersättning för medarbetare som arbetar dag, kväll och natt på upp till 2000kr/månad.

Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse. Tillträde 22/8-2022 eller enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.