Tillbaka

Vi söker sjuksköterskor till neurogeriatriska avdelningen

Referensnummer AS609/2022
Sista ansökan 2022-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Är du rädd att det “sitter i väggarna”? Inga problem, geriatriken öppnar ny avdelning, vill du vara med från start?
 
Är du sjuksköterska och intresserad av att vara med på en spännande resa med möjligheter och nyskapande?

Vår verksamhet


Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.

Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre vilket medför nya krav på sjukvården. Vi möter en större patientgrupp och nya utmaningar. De patienter vi möter har ett helt liv i sin ryggsäck, ofta flera olika sjukdomar och kanske en komplex hälsosituation.

Verksamhetsområde geriatrik ska nu starta en ny avdelning huvudsakligen med inriktning på strokevård. Vi planerar att öppna den nya avdelningen under hösten 2022.

Vi erbjuder


Du kommer att vara med från start och forma avdelningen till en hälsosam arbetsplats, där vi inriktar oss på det som gör att medarbetarna mår och trivs på arbetet och på så sätt kunna ge patienterna en god och säker vård. Du erhåller en individuell anpassad introduktion inom geriatriken, som är förlagd under fyra-fem veckor med eventuell förlängning. Vi har ett tydligt introduktionsprogram med introduktionshäfte och du har tid avsatt för e-Learning utbildningar i systemet Ping Pong som tex brand, hot och våld, säkerhet m.m. Täta uppföljningar planeras in för dig som ny i ett intervall av 3 veckor, 6 veckor, 3 månader och 6 månader samt vid behov. Som nyexaminerad sjuksköterska går du det första året på sjukhuset kliniska utvecklingsår, KUÅ, som är 20% av din arbetstid.

Vem är du?


  • Du är legitimerad sjuksköterska och meriterande är om du har några års erfarenhet av strokevård. Även du som ännu inte har hunnit skaffa dig lika mycket erfarenhet välkommen att söka.
  • Du ser förbättringar som en viktig del av arbetet och det är viktigt för dig att få dina ideér tillvaratagna.
  • Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete.
  • Du ser människors resurser och lägger tonvikt på patienternas hälsoförståelse, delaktighet och medansvar.
  • Du är driven, målmedveten, flexibel och gillar utmaningar.
  • Du gillar att arbeta hands on i akuta och icke akuta skeende samtidigt som du ansvarar för omvårdnaden, identifierar omvårdnadsbehov, upprättar omvårdnadsplaner och arbetsleder omvårdnad.
  • Du utvecklas av att arbeta i- och vara en viktig del i vårt multiprofessionella team.
  • Du väljer att arbeta på stimulerande och glädjefyllda arbetsplatser med målsättning att ge den bästa vården för sina patienter.

Vill du bli en del i vårt nya team?


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse med möjlighet till 2-skift, 3-skift eller enbart nattjänstgöring. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sök och träffa oss på en intervju. Sök senast den 31/8. Vänta inte med att skicka in din ansökan, intervjuer och tillsättning sker fortlöpande. `

Hör av dig till:
Carina Bolander, avdelningschef 50 E1 geriatriken 018- 617 53 85
Carina Jangborg, verksamhetschef geriatriken 018 – 617 10 67
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.