Tillbaka

Utbildningssjuksköterska - avdelning 85B

Referensnummer AS92/2022
Sista ansökan 2022-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Avdelning 85B ingår i verksamhetsområdet neuro. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Avdelning 85B har 21 vårdplatser för strokepatienter.
Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke. 

På avdelning 85B arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, logopeder, dietist och en vårdplatskoordinator. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete.
Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.  

Ditt uppdrag


Avdelning 85B söker nu en utbildningssjuksköterska på 50%. Ditt uppdrag som utbildningssjuksköterska innebär att identifiera utvecklingsbehov enligt avdelningens specifika uppdrag. Du har en fallenhet för att ta initiativ till att leda utvecklingsarbeten samt bedriva fortlöpande, systematiskt och dokumenterat kvalitetsarbete. 
I uppdraget ingår även att samordna HLR utbildningar med övriga instruktörer samt övriga utbildningar som är obligatoriska. Uppdraget omfattar även att se till att alla medarbetare har giltiga delegeringar och att delegeringar förnyas årligen. Du kommer ha en viktig roll i att planera och samordna avdelningens planeringsdagar. 

Du är en kreativ person som tycker om att planera och genomföra utbildningsinsatser. Du är noggrann, påläst och arbetar hårt. Du medverkar till en bra arbetsmiljö genom att stödja, inspirera och uppmuntra medarbetarnas kompetensutveckling.  

I uppdraget ingår även klinisk tjänstgöring som legitimerad sjuksköterska. Du trivs med att arbeta med akutsjukvård för vuxna strokepatienter och kommer att arbeta i vårdlag samt som Rädda hjärnan sjuksköterska på avdelningen. Du arbetar nära patienten och samverkar med andra vårdgivare/samhällsinsatser samt med närstående. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens samtliga steg, administrerar läkemedel och leder och fördelar arbetet i teamet.

I interprofessionella samarbeten företräder du omvårdnadsperspektivet. 
Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter.  
Som sjuksköterska på avdelning 85B så ingår en rikstäckande strokekompetensutbildning i din utbildningsplan. Efter godkänd utbildning erhåller du certifiering inom ditt område. 

På avdelningen pågår många aktiva arbeten parallellt och vårt stora mål är att bli Årets strokeavdelning 2022! 

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med kandidatexamen. Meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar.  

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är lösningsorienterad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gravidvis ökat ansvar. Vi värderar att du har en stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom omvårdnad.
För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som i skrift. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid (klinisk sjuksköterska omfattar 50%). Rotation dag/kväll/natt eller dag/kväll.
Tillträde enligt överenskommelse. 
Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet.   
Som sjuksköterska inom slutenvården så erhåller du ett slutenvårdstillägg på 2000 kr per månad utöver din grundlön. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ida Hall, 018–611 70 65 
[url=mailto:Ida.Hall@akademiska.se]Ida.Hall@akademiska.se [/url]
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.