Tillbaka

85B - neurologi och stroke söker omvårdnadshandledare!

Referensnummer AS262/2022
Sista ansökan 2022-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Avdelning 85B ingår i verksamhetsområdet neuro.

Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. 
Avdelning 85B har 21 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke. 

På avdelning 85B arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, dietist, läkare och en vårdplatskoordinator. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.

Ditt uppdrag


Avdelning 85B söker nu 2 stycken Omvårdnadshandledare till avdelning 85B.  
Tjänsten innefattar arbete som Omvårdnadhandledare på 50% och klinisk tjänstgöring på 50%.  

I arbetet som Omvårdnadhandledare ingår följande arbetsuppgifter: 
  • Handleda den nya sjuksköterskan i det dagliga sjuksköterskearbetet med fokus på specifik omvårdnad, medicinsk -och tekniska färdigheter samt prioritering och planering.  
  • Integrera teoretiska kunskaper med tillämpning i den dagliga verksamheten. 
  • Dela med sig av sin kunskap och erfarenhet samt ha kännedom om avdelningens aktuella kunskapsunderlag, riktlinjer och rutiner. 
  • Tillse att medarbetarens lärande sker utifrån dennes individuella bakgrund och behov.  
  • Genom fördjupad reflektion i relation till medarbetarens upplevelser och erfarenheter, vara den till vilken medarbetaren kan vända sig för att få stöd och råd.  
  • Ta tillvara på sjuksköterskans erfarenhet och kompetens samt guida dem i ett kollegialt lärande för att bidra till höjd kompetens och vårdkvalitet. 
  • Upprätta individuell utbildningsplan för den enskilda sjuksköterskan.  

I din kliniska tjänstgöring på 50%, arbetar du med akutsjukvård för vuxna strokepatienter. Du arbetar nära patienten och samverkar med andra vårdgivare/samhällsinsatser samt med närstående. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens samtliga steg, administrerar läkemedel och leder och fördelar arbetet i teamet. I interprofessionella samarbeten företräder du omvårdnadsperspektivet. I den klinisk tjänstgöringen ingår även att arbeta med akutflödet från Akutmottagningen som Rädda hjärnan sjuksköterska. Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter.  

Som sjuksköterska på avdelning 85B så ingår en rikstäckande strokekompetensutbildning i din utbildningsplan. Efter godkänd utbildning erhåller du certifiering inom ditt område.  

På avdelningen pågår många aktiva parallella arbeten och vårt stora mål är att bli Årets strokeavdelning 2022!

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med kandidatexamen. Meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar. Du behöver ha minst 4 års erfarenhet som klinisk sjuksköterska för att kunna söka tjänsten.  

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är lösningsorienterad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gravidvis ökat ansvar. Vi värderar att du har en stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom omvårdnad. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som i skrift. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100%. Rotation dag/kväll/natt eller dag/kväll. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden. 

Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet.  

Som sjuksköterska inom slutenvården så erhåller du ett slutenvårdstillägg på 2000 kr per månad utöver din grundlön. Vid rotationstjänst tillkommer ett rotationstillägg på 2000 kr.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ida Hall, telenr: 018–611 70 65 eller mail: [url=mailto:Ida.Hall@akademiska.se]Ida.Hall@akademiska.se [/url]
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.