Tillbaka

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri/mobila teamet söker sjuksköterskor

Referensnummer AS466/2022
Sista ansökan 2022-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Nu förstärker vi vårt befintliga mobila team med 4 stycken kompetenta och engagerade sjuksköterskor.

Vår verksamhet


Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Akutmottagningen ansvarar även för psykiatrisk jour- och konsultverksamhet mot övriga sjukhuset.
För närvarande bemannas det mobila teamet på akutmottagningen för vuxenpsykiatri med 2 erfarna skötare under kvällstid dagligen. Utökningen med kompetent sjuksköterska innebär fler insatser i patienters närmiljö. Detta kommer att innebära ett närmare samarbete med polis och ambulans varpå vi kommer att använda oss av kommunikationssystemet RAKEL. Mobila teamet har hela länet som upptagningsområde.

Ditt uppdrag


Du kommer att vara delaktig i att tillsammans med andra utveckla det mobila teamet och det prehospitala omhändertagandet av patienter. Dina arbetsdagar kommer att se olika ut och arbetsuppgifterna kommer att vara både varierande och stimulerande. Du kommer att arbeta tillsammans med andra professioner och göra både akuta och planerade bedömningar samt uppföljningar. Som ett subakut team kommer vi att ha ett nära samarbete med polis och ambulans där teamet vid behov kommer att kallas till plats i syfte att utföra kvalificerade psykiatriska bedömningar.
Då detta är ett nytt uppdrag för mobila teamet så kommer du att vara med att utveckla arbetssättet och rutinerna samt förstärka sjuksköterskans roll inom akut- och konsultpsykiatri.

Dina kvalifikationer


Du är specialistsjuksköterska inom psykiatri eller allmänutbildad sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet inom psykiatri. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som att du är trygg i din yrkesroll och är van att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är flexibel och lösningsorienterad samtidigt som du ser vad som är aktuellt utifrån patientens akuta behov. Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper.
Att jobba med ett brett spektrum av psykiatriska diagnoser i det akuta skedet är utmanande och vi söker dig som drivs av utmaning och vidareutveckling.

Vi erbjuder


Vi erbjuder 100 % tillsvidareanställning på akut- och konsultpsykiatrin vilket innefattar mobila teamet, psykiatriska akutvårdsavdelningen samt akutmottagningen för vuxenpsykiatri.

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningstiden passerat. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Arbete enligt poängmodell med möjlighet till rotation.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nahid Asplund 018-611 21 28
Administratör Jessica Faundes Pino jessica.faundes.pino@akademiska.se
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.